Flamingo's heren niet opgewassen tegen Triade

Na de teleurstellende uitwedstrijd tegen Taurus van vorig weekend stond er voor Flamingo's Heren 1 de zware thuiswedstrijd tegen het hooggeplaatste Triade uit Tilburg op het programma. Triade bleek net als in de bekerwedstrijd eerder dit seizoen een erg degelijke ploeg met weinig zwakke punten. Helaas wist Flamingo's zoals zo vaak dit seizoen de spaarzame kansen niet te benutten. De eerste set begon dramatisch voor Flamingo's door twee zeer sterke serviceseries van Triade waardoor er meteen tegen een grote achterstand aan werd gekeken. Flamingo's kwam deze klap mentaal niet te boven en liet zich volledig overbluffen met een setstand van 25-7 als resultaat. In de tweede set startte Flamingo's wel sterk en waren de rollen lang omgedraaid. Bij een 16-11 voorsprong sloop de onzekerheid echter weer in het team en werd de riante voorsprong in een paar minuten volledig weggegeven. Triade rook bloed en stoomde eenvoudig door naar setwinst, 25-20. In de derde en de vierde set was het scoreverloop ongeveer hetzelfde. Triade pakte een vroege voorsprong en wist deze de rest van de set te behouden. Flamingo's kon in beide sets aardig meekomen maar was niet in staat om Triade voldoende onder druk te zetten met setstanden van 25-20 en 25-21 als resultaat. Aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen het Wageningse Scylla op het programma. Flamingo's zal vol aan de bak moeten om tegen deze als vierde geplaatste ploeg een goed resultaat te halen. Jaap Smits van Flamingo's slaat een smash hard langs het blok van Triade.