Montagnards wint eerste periode

Montagnards heeft gisteren de eerste periode gewonnen. Tegen Leunen werd het 3-2 Op sportpark de Venhorst in Bergen ontpopte zich een spannende wedstrijd tussen Montagnards en Leunen. De inzet was duidelijk, de 1e plaats op de ranglijst en het winnen van de eerste periode. Zonder zich grote kansen te creëren begon Leunen het beste aan de wedstrijd. Het zette Montagnards vroeg onder druk en kon zodoende de opbouw van de Bergenaren verstoren. Toch kwam het eerste kansje op naam van Montagnards. Een afstandschot van Teun jacobs werd door keeper van Enckevort van leunen losgelaten. Willem Jan Elsenberg was er als de kippen bij, maar zijn inzet ging over. En ook het afstandschot van Jeffrey van Mierlo in de 15e minuut had een prima richting, maar dit werd halverwege door een Leunense verdediger van richting verandert tot corner. Montagnards nam wel het initiatief geleidelijk over en dat resulteerde voor meer gevaar voor het doel van Leunen. Uit een voorzet van Teun Jacobs ontstond een scrimmage in het strafschopgebied van Leunen. Uiteindelijk was het Bob Kleeven die kon schieten, maar de bal smoorde in een mêlee van benen. In de 30e minuut kreeg Montagnards loon naar werken. Een diepe bal van Jens Jennissen op Nick Joosten. Zijn harde voorzet vanaf de achterlijn werd door, de zeer ijverige, Willem jan Elsenberg tegen de touwen gewerkt 1-0. Nog geen minuut later schoot Leunen middenvelder Robin Koenen een vrije trap vanaf 35 meter hard op de Bergse lat. Daar had Montagnards even geluk. De Bergenaren waren echter geenszins van slag. Een listige vrije trap van Jens Jennissen in de korte hoek kon nog net door van Enckevort tot corner verwerkt worden. Na een behoorlijk theatrale val, waarop de scheidsrechter ook niet reageerde, van zijn directe tegenstander kreeg Dick Kleeven plotseling een enorme kopkans om de voorsprong te verdubbelen. Zijn kopbal verdween vooralsnog in het zijnet. In de 2e helft ging Leunen meteen alle risico’s nemen met een aanvaller meer. Dat werd ze in de 46e minuut al bijna fataal. Teun Jacobs werd vrij gespeeld voor de Leunense doelman. Zijn schot ketste af op het lichaam van de doelman en de rebound werd door Jens jennissen via de paal naast geschoten. Daarmee bleef het geloof van leunen overeind. Het was Montagnards zelf die Leunen terug in de wedstrijd bracht. Een ongelukkig aangenomen terugspeelbal op doelman Bas v.d. Wouw werd hem direct van de voeten af gepikt en de geheel vrij staande Gijs Mooren kon simpel de 1-1 binnen tikken. Ondanks dat een gelijk spel voor Montagnards genoeg was voor de periode wilden de mannen van trainer Richard v.d. meer een overwinning. Teun jacobs slalomde door de Leunense verdediging maar zijn schot ging net naast. Diezelfde speler zorgde voor de vernieuwde voorsprong voor Montagnards. Een sterk indraaiende corner ging over alles en iedereen heen via de 2e paal in het doel 2-1. Leunen bleef de ballen naar voren pompen om zodoende onrust te creëren in de Montagnards verdediging. Behalve enkele corners en vrije trappen leverde dit opportunisme niet veel op. Toch zou uit zo’n corner de gelijkmaker tot stand komen. Slecht ingeschoten belandt de bal bij de eerste paal en hier kon Thomas Litjens van dichtbij inschieten 2-2. Het was de scheidsrechter ontgaan dat hier Litjens vooraf een hand aan de bal had gehad. Montagnards toonde mentale veerkracht en trok weer ten aanval. Willem Jan Elsenberg veroverde de bal in de Leunense defensie en zag de vrij staande Nick Joosten. Zijn afgemeten voorzet werd in de 77e minuut, nu wel, in het doel gekopt door Dick Kleeven 3-2. In blessuretijd had Dick Kleeven nog de mogelijkheid de score voor Montagnards te verhogen. Een ziedend hard schot ging via van Enckevort over doel en het volgende schot ging rakelings naast. Het bleef 3-2. Een terechte overwinning door het betere van het spel en de meeste kansen. Bron: Maasduinennieuws.nl