Milsbeek wint matig duel

Archiefbericht

Na het debacle in Vianen was de ploeg er alles aan gelegen om tegen de hekken sluiten SVEB de winst te behalen. Uiteindelijk werd er een 2-0 overwinning behaald maar die kwam niet tot stand door hoogstaand voetbal. Het fysiek veel sterker Milsbeek verloor veel te veel duels tegen de zeer jonge maar fanatiek en fel spelend SVEB. De eerste kans was dan ook voor de gasten maar in de 5e minuut miste Machiel van Helden in kansrijke positie. Behalve een afgekeurde goal van Freek Kornelis kreeg Milsbeek in de eerste 20 minuten geen goede kans. Daarentegen moest doelman Hacken reddend optreden bij een gevaarlijke kopbal en een van richting veranderd schot. Enigszins tegen de verhouding in kwam Milsbeek op voorsprong. Een splijtende pass van Bas Thijssen werd onhoudbaar afgerond door Tim v.d. Cruijsen. Even later ging een vlammend schot van Freek Kornelis net over het doel gevolgd door een mooie boogbal op de paal. In de 32e minuut scoorde Bram Weijers maar de uitstekend leidende scheidsrechter Slavenburg uit Lomm keurde de treffer af op advies van zijn assistent omdat de bal de achterlijn had gepasseerd. De al voor de rust ingevallen Boubaker Bouchalga was een plaaggeest voor de verdediging van SVEB waarbij hij in het begin van de 2e helft al twee keer had kunnen scoren. Milsbeek kreeg tal van kansen. Het vreemde was wel dat als Milsbeek weer eens een kans miste in de tegenaanval meteen SVEB gevaarlijk werd en Milsbeek ook enkele malen door het oog van de naald kroop. Milsbeek wilde perse die 2e treffer maken maar verzuimde omdat gecontroleerd te doen waardoor SVEB enkele keren de gelijkmaker had kunnen scoren. Invaller Siemen Verstraaten maakte in de 75e minuut een eind aan de onzekerheid door na een prima individuele actie onhoudbaar te scoren. Hierna kabbelde de wedstrijd zich naar het einde waarbij een afstandsschot van Timothy van Oss een beter lot had verdiend dan de paal. Een kopbal van Dennis Abbenhuis belandde in de laatste minuut nog op de lat van SVEB. Ook SVEB kreeg nog een grote mogelijkheid maar het het scoren blijft schijnbaar een probleem voor de sportieve en hardwerkende ploeg uit Broekhuizen/Broelhuizenvorst. Drie belangrijke punten voor Milsbeek en misschien is het zelfvertrouwen engszins opgevijzeld om a.s. zondag in Boxmeer tegen de nummer 2 van de ranglijst ook weer een zege te behalen. Bron: Maasduinennieuws.nl