HRC’27 weet weer niet te winnen

In de thuiswedstrijd tegen Fiducia heeft HRC’27 wederom onnodig puntverlies geleden. Nils Derks schoot HRC’27 in de eerste helft nog op voorsprong. Maar door treffers na rust van Teun Gerrits en Frank Aarts neemt Fiducia de drie punten mee naar huis. HRC’27 begint sterk aan de wedstrijd en neemt het initiatief. Het eerste kwartier speelt zich voornamelijk af op de helft van Fiducia. Zonder dat HRC’27 gevaarlijk wordt. De eerste grote kans is voor Fiducia. Via de kluts valt de bal voor de voeten van Teun Gerrits. Maar zijn schot gaat via de handen van HRC keeper Luc Creemers en de lat niet in het doel. De volgende kansen zijn voor HRC’27. Patrick van Santen schiet uit een moeilijke hoek naast en een prima vrije trap van Jan Boumans wordt door de Fiducia keeper overgetikt. In de 20ste minuut is het wel raak voor HRC’27. Een afstandsschot van Nils Derks vliegt in het doel. HRC’27 staat verdiend op voorsprong. Na dit doelpunt wordt het spel van beide kanten slordiger. De beste kansen zijn voor HRC’27 en Fiducia probeert het via de counter, zonder gevaarlijk te zijn. HRC’27 verzuimt voor rust de score uit te breiden en met een 1-0 voorsprong wordt er gerust. Na rust moet HRC’27 gelijk een domper verwerken. Een miscommunicatie in de verdediging wordt door aanvaller Teun Gerrits afgestraft en de gelijkmaker is in feit. Fiducia is na rust sterker en krijgen kansen om op voorsprong te komen. Ivo van Mierlo gaat alleen op het Afferdse doel af maar keeper Luc Creemers wint het één tegen één duel. HRC’27 komt niet verder dan schoten van Jan Boumans en Thom van Heesch. Het is Fiducia dat grote kansen krijgt maar zijn slordig met de kansen die ze krijgen. Het duel lijkt op een gelijkspel af te stevenen. Een verre inworp wordt door Frank Aarts doorgekopt en gaat over Luc Creemers het doel in. In de slotfase krijgt Frank Wijnhoven nog een kans op de gelijkmaker maar zijn kopbal gaat net over het doel. Fiducia neemt de punten mee naar de Rips en HRC’27 stapt teleurgesteld van het veld. HRC’27 heeft dringend drie punten nodig om aansluiting te houden. Volgende week moet HRC’27 aantreden tegen Sambeek. Zij staan onderaan de ranglijst. Maar dat is voor HRC’27 geen garantie voor de drie punten. Al heeft HRC’27 tegen Sambeek zeker nog wat goed te maken. Bron: Maasduinennieuws.nl