Vios goed van start in de binnencompetitie

Archiefbericht

De dames van Vios 1 zijn dit jaar actief in de tweede klasse van het Dames korfbal. Dit is gekomen omdat Vios 1 niet gestart is in het seizoen 2013-2014 in de binnencompetitie. Buiten speelt Vios namelijk in de eerste klasse en dat is tot nu toe prima verlopen. Maar de tweede klasse is net iets anders. Te noemen andere tegenstanders en scheidsrechters . De tegenstanders zijn bijna allen geheel onbekend. Daarbij zijn ze ver van Ottersum te vinden, dat was zondag 9 november meteen te merken. Vios 1 mocht afreizen naar Bergeijk om te spelen tegen Eyckelkorf. De samenstelling van het team van coach Petra Schoofs is iets anders dan tijdens de buitencompetitie, dit i.v.m. een blessure van lange aard. Maar daardoor ligt er een kans om de jeugd goed in te zetten en mee te laten draaien. De jeugd van Vios doet het prima en ze willen graag in Vios spelen, dus dat biedt perspectief. De opening van de wedstrijd was ook erg snel voor Vios, een van de jonge speelsters, genaamd Jannah Schoofs opende meteen in de eerste minuut met een mooi schot. Helaas reageerde Eyckelkorf redelijk snel en trok de stand gelijk. Daarna volgden er mooie acties aan Vios zijde, maar viel de 2e goal niet. Pas na vele minuten spelen wist Jetske van Bergen de korf te treffen en zette Vios weer op voorsprong. Vios had de smaak te pakken en Tessa Brouwers bracht de stand op een 1-3. Het spel was erg snel, en juist daardoor kon Yvet Hollanders haar doelpunt mee pikken en liep Vios uit naar een 1-4. Maar helaas werd Eyckelkorf wakker geschud en gaf tegengas, net voor rust wisten ze 2-4 op het scorebord te zetten. In de rust werden er door Petra Schoofs een aantal goede tactische aanwijzingen gegeven en de meiden konden de tweede helft weer verrassend voor de dag komen. Ilse Smits-Arnoldussen liet het Ottersumse publiek nog meer genieten door te scoren m.b.v. een mooi afstandsschot. Het was de ploeg uit Bergeijk die de wedstrijd weer naar zich toe wist te trekken ( 3-5). Vios miste in deze fase van de wedstrijd een aantal kansen, waardoor ze niet echt uit konden lopen. Maar Jannah Schoofs straalde de rust uit en scoorde haar tweede doelpunt, waardoor Vios op 3 doelpunten voor kwam. Dit was echter van korte duur, want de thuisploeg gaf niet op, ze knokten voor wat ze waard waren en kwamen terug tot 5-6. De dames van Vios werkten allen erg hard en vulden elkaar prima aan in deze spannende strijd. Het waren Jetske van Bergen en Marita Koppes die de eindstand op een 6-8 voor Vios op het scorebord mochten zetten. Kortom, de 2 verdiende punten zijn meegegaan naar Ottersum en dat is van groot belang na een zwaar bevochten zege. De volgende week ontvangt Vios om 14.15 uur De eendracht uit Munster -Geleen in Oeffelt. Bron: Maasduinennieuws.nl