Verlies voor Stormvogels'28

Sparta '18 uit Sevenum behaalde een terechte overwinning op Stormvogels'28. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van de top vrijwilliger van Stormvogels'28, Wim Janssen, die afgelopen donderdag na een slopende ziekte overleed. Vanaf het begin werd in deze slechte wedstrijd gestreden om elke meter. Dit kwam het spel niet ten goede. Stormvogels was het eerste kwartier de bovenliggende partij. Tot echte kansen kwam het echter niet. Uit het niets kwam Sparta in de 20ste minuut op voorsprong. Stormvogels leed balverlies op het middenveld waarna Sparta de bal direct op de diepgaande spits Roy Vullings speelde. Deze omzeilde de buitenspelval, omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 1-0. Stormvogels was door deze tegengoal totaal van slag en werd in de duels steeds vaker afgetroefd door de tegenstander. Het enige wapenfeit voor rust aan de kant van Stormvogels-was een goede actie van middenvelder Nils Goertz die de vrijlopende Kalid Hlimi bereikte. Diens schot werd echter gekeerd door de Sparta-keeper. Sparta daarentegen kreeg na de voorsprong nog diverse kansen om de score te verhogen. Goed keeperswerk van Stormvogels doelman Jeffrey Koch, die o.a. een penalty keerde, voorkwam een grotere achterstand. Na rust hetzelfde beeld: Sparta beter in de duels met af en toe wat goede kansen die niet werden benut. Ook had Stormvogels geluk dat een schot via de keeper tegen de lat belandde. In de 52ste minuut kwam Stormvogels wat onder de druk van Sparta uit. Na een goede actie van Kalid Hlimi ging zijn schot via een Sparta-verdediger over de achterlijn. Uit de toegekende corner kopte Thomas Creemers raak. Sparta werd wat onzeker en ontsnapte in de 70ste minuut aan een achterstand. Uit een afgeslagen Stormvogels corner schoot Kevin Peters rakelings over. Hieruit putte Sparta weer wat energie en kwam weer wat beter in de wedstrijd. Geholpen door een fout in de achterhoede van Stormvogels kwam Sparta door spits Vullings in de 74ste minuut weer op voorsprong. Het aangeslagen Stormvogels-team probeerde nog wel de gelijkmaker af te dwingen maar tot echte kansen kwam het niet meer. Sparta kreeg nog wel enige kansen, maar de Stormvogels-keeper hield zijn doel schoon. Bron: Gezien.nl