Moeizame overwinning Vitesse

Vitesse had het in Broekhuizenvorst ontzettend moeilijk tegen een fysiek sterk en hardwerkend SVEB. De Gennepenaren kwamen wel met de schrik vrij en behaalden een moeizame 1-2 overwinning in een weinig sprankelende wedstrijd. Vitesse begon goed aan de wedstrijd en kwam al na vier minuten op voorsprong. Doelman Eef Goemans van SVEB kreeg een hard schot van Safa Kizir niet onder controle en Stijn Hendriks was er als de kippen bij om de terugspringende bal in het doel te schieten. Vitesse kreeg daarna nog enkele grote kansen om de score uit te bouwen, maar liet dat na. SVEB bleef daardoor geloven in een goed resultaat en speelde vol overgave en soms op de rand van het toelaatbare. Vitesse schrok daar toch wel van en ging voorzichtiger voetballen. Echt gevaarlijk werd SVEB echter niet en Vitesse leek met een voorsprong de rust te halen. Na een botsing tussen een speler van Vitesse en een van SVEB lag het spel ruim vijf minuten stil voor een blessurebehandeling De eerste helft duurde daardoor bijna zes minuten langer dan de normale speeltijd. In de vijfde minuut van die extra tijd werd een Gennepse overtreding op de rand van het strafschopgebied bestraft met een vrije trap die door Joep Beurskens onhoudbaar in de kruising werd geschoten. In de tweede helft verdedigde SVEB massaal en probeerde met snelle uitvallen succes te boeken. Vitesse bleef moeite houden met de tegenstander en de Gennepenaren raakten ook een beetje geïrriteerd omdat het maar niet wilde lukken om de tegenstander op achterstand te zetten. Toen tot overmaat van ramp na bijna een uur spelen Serkan Gerçek na een akkefietje op het middenveld met rood van het veld werd gestuurd werd het voor Vitesse nog moeilijker. Het had nu wel de overhand, maar doelman Goemans stopte alle Gennepse doelpogingen. In de 70e minuut schoot Niek Hendriks de bal met een lange boog naar voren. Safa Kizir ging er achteraan en toen doelman Goemans aarzelde, lkopte hij de bal over de Broekhuizenvorster sluitpost in het doel: 1-2. SVEB kromde daarna weer de rug en toog onverdroten ten aanval. Vitesse hield echter ook met 10 man stand en pakte de negende overwinning op rij. Aanstaande donderdag speelt Vitesse om 20.00 uur een bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Sparta '25 in Beek en Donk. Op 23 november wordt de competitie weer hervat met de thuiswedstrijd tegen Olympia '18 uit Boxmeer. Bron: Gezien.nl