Achates verliest in slotfase van Oostrum

Achates moest zondag in de slotfase van de strijd met een achterstand van 3-2 het hoofd buigen voor Oostrum. De eerste kans is al in de eerste minuut wanneer Jop Loeffen onder de bal doorgaat en Kenny Lommen vanaf rechts door komt. Hij schuift de bal echter voorlangs. In de negende minuut komt een corner terecht bij een van de Oostrumse middenvelders. Zijn slap schot wordt vervolgens aangenomen door Kenny Lommen. Hij draait en kan van vijf meter afstand met links binnenschieten. Achates moet door de vroege achterstand zich terugknokken in de wedstrijd en dit lijkt goed te lukken. Ondanks enkele keren onnodig balverlies speelt Achates in het restant van de eerste helft beter dan Oostrum en scoort twee goals. In de 21e minuut komt een mooie voorzet van Damien Matulessy bij Paul Toonen. Met een gecontroleerde volley passeert hij Oostrum-goalie Ralph Kessels. In de 25e minuut jagen Jop Loeffen en Brain Lamers goed door waardoor de bal bij Thom Francissen komt. Hij dribbelt richting de goal en schiet de bal vanaf 'de 16' buiten bereik van de keeper in de rechterhoek. In de 37e minuut wordt Jop Loeffen vervangen door Yanick Cillessen nadat hij een schop heeft gekregen van Kenny Lommen, die daarvoor geel krijgt. Achates gaat de rust in met een 1-2 voorsprong. De tweede helft begint met balverlies van Bram Goossens, waarna Oostrum een goede kans krijgt. Doelman De Jager kan de bal echter uit de hoek tikken. Daarna komt Taleb Sarkouke via rechts goed door maar zijn voorzet gaat strak voor de goal langs. Na een uur spelen vervangt JP ten Haaf op het middenveld Bram Goossens, die een aantal keer ongelukkig balverlies heeft. In de 78e minuut maakt Oostrum de 2-2 uit een corner. Kort hierna wordt een goal van Oostrum wegens buitenspel afgekeurd en krijgt Kenny Lommen zijn tweede gele kaart wegens commentaar op de scheidsrechter. Trainer Ernst brengt met Jop Olieslagers voor Taleb Sarkouke een extra aanvaller in het veld. Achates probeert nog wat te forceren, Damien Matulessy dribbelt goed de 16 binnen en zijn voorzet wordt door JP ten Haaf ingetikt. Hij weet echter niet genoeg kracht aan de bal te geven. Enkele minuten in de blessuretijd is er balverlies van Hein Peeters, hij wil de bal uit de stuiter naar voren trappen maar de bal komt bij een Oostrumse middenvelder terecht. Invaller Martijn Valckx gaat diep en weet met een schuiver keeper De Jager te passeren, 3-2. Aanstaande donderdagavond wacht Achates een zware wedstrijd. Dan komt op Sportpark de Niersvallei topklasser JVC Cuijk op bezoek. Bron: Gezien.nl