SPES met lege handen

SPES speelde in Reusel tegen DDW. Judith van den Broek en Anouk Janssen ontbraken deze dag, daarvoor speelden Linda Nagels en Marissa van Duynhoven. Na een fysieke wedstrijd moest SPES met lege handen naar huis. DDW had een overdonderende start en stond binnen 4 minuten met 4-0 voor. Daarna kwam SPES terug en wist de stand weer bij te trekken. Bij 6-6 ging de strijd weer gelijk op. Doordat de scheidsrechter veel toeliet, werd het spel er niet mooier op. Yara Koster, Desiree Nagels (2) Dyan Peters, Linda Nagels en Caroline Lamers zorgden voor de doelpunten in deze fase. DDW nam weer een voorsprong, maar Yara Koster schoot weer meteen raak. Toch ging DDW met 8-7 de rust in. Na de pauze werd het spel alsmaar fysieker, verscheidene speelsters zochten de grens op, waardoor het spel ook rommeliger werd en de nodige kansen gemist. In het eerste kwartier vielen er weinig doelpunten, wel weer 3 voor DDW, slechts 1 voor SPES door Linda Nagels met een afstandsschot. Maar ook nu kwam SPES sterk terug en via Femke Wijnhoven, Linda Nagels en Yara Koster vanaf de stip werd het 11-11. Beide teams bleven in de overwinning geloven, telkens kwam DDW 1 punt voor en trok SPES de stand gelijk. Ook nu werden er weer mooie kansjes niet afgerond. De 12-12 kwam van Caroline Lamers uit een vrije bal en de 13-13 een afstandsschot van Linda Nagels. De verdedigingen draaiden overwerk en leek een gelijkspel de eindstand te worden. Met nog enkele minuten te spelen, verzuimde de scheidsrechter om een strafworp toe te kennen aan SPES. De daaropvolgende aanval viel de bal wel aan de andere kant in de korf. Eindstand 14-13. Bron: Maasduinennieuws.nl