Spes verliest nipt van Swift

SPES ontving Swift uit Velden. Op het veld werd Swift in de laatste minuut verrast en moest een gelijkspel toestaan. Ook in de zaal gaat Swift met Be Quick aan kop, dus een spannende strijd lag in het verschiet. In het begin was het nog elkaar aftasten met kansen aan beide zijden, maar die wilden nog niet direct vallen. Swift opende met een afstandsschot, waar Caroline Lamers een vrije bal tegenover zette. Tien minuten werd er niet gescoord, de verdedigingen draaiden op volle toeren. Anouk Janssen en Swift scoorden allebei een kort schot. En weer werd er 10 minuten niet gescoord. Femke Wijnhoven scoorde direct onder de korf en Marijn Geurts van Swift scoorde haar eerste doelpunt, er zouden er nog 5 volgen, waarvan 3 strafworpen. Jessie Janssen wist van afstand de korf te vinden, Swift kreeg 2 strafworpen toebedeeld en gingen rusten met 4-5. Na de pauze wist Swift direct te scoren, maar SPES had een sterke periode en Anouk Janssen, Dyan Peters en Yara Koster namen een voorsprong.  Dat liet Swift niet op zich zitten en de strijd barste pas goed los. Vier doelpunten bracht Swift op een riante voorsprong naar 7-10, voordat Femke Wijnhoven onder de korf, Dyan Peters uit een combinatie en Anouk Janssen uit een vrije bal de stand weer gelijk trokken 10-10. Het spel werd er niet mooier op, SPES speelde wat slordiger, terwijl Swift wel scherp bleef. De volgende strafworp voor Swift lag al in de korf, gevolgd door een kort schot. Jessie Janssen wist van afstand raak te schiet, maar verder kwam SPES niet dichterbij en kon nu de aansluiting niet vinden. Swift liep verder weg met een schot achter de korf en de 5e strafworp voor Swift. Desiree Nagels wist tenslotte nog van afstand raak te schieten, maar daar bleef het bij. Swift ging met 12-14 naar Velden terug. SPES 2 kon tegen Swift 2 niet de punten thuis te houden, maar dit jonge team laat wel een opgaande lijn zien. SPES 3 moest de punten aan Prinses Irene laten. Zondag a.s. speelt SPES 1 tegen de Horst 1 om 14.45 uur in Heuvelland. Bron: Maasduinennieuws.nl