VERDIENDE OVERWINNING MILSBEEK

Archiefbericht

Voor de derde achtereenvolgende keer stapte Milsbeek als winnaar van het zeer zware en hobbelige speelveld in Milsbeek. Een zeer terechte zege met alleen in de eerste 15 minuten gevaarlijke momenten voor het doel van Milsbeek. In de 5e minuut wist doelman Hacken een grote kans voor Ruben Nohlmans onschadelijk te maken en in de 10e minuut wist Marwin Hermans van Oostrum zich prima vrij te spelen maar zijn schot ging rakelings langs. Vanaf dat tijdstip was er maar 1 ploeg die echt had op een overwinning. Milsbeek wist zich vele vele kansen te schappen. Achtereenvolgens Siemen Verstraaten kwam een teenlengte tekort om te scoren , een pass van Tim van der Cruijsen was niet geheel zuiver op de twee vrijstaande spelers van Milsbeek, doelman Kessels redde prima op een inzet van Tin van der Cruijsen, een schot van Bast Thijssen ging rakelings over het doel een een venijnig schot Siemen Verstraaten ook al netlangs  het doel. Zelfs in de slotminuut 2 kansen voor Bas Thijssen en Siemen Verstraaten maar beide keren wist Oostrum met kunst en vliegwerk overeind te blijven. Het was een wonder dat de ruststand 0-0 was want een scoren van 6-1 was heel normaal geweest. De tweede helft begon erg rommelig. Milsbeek bleef een groot veldoverwicht houden maar ook nu was de eerste kans voor Oostrum maar in een identieke situatie als in het begin van de wedstrijd redde Tom Hacken ook nu. In de 60e minuut kon Tim van de Cruijsen niet genoeg kracht zetten bij een kopbal na een mooi opgezette aanval en voorzet van Siemen Verstraaten.  Milsbeek bleef domineren en een omhaal van Bast Thijssen werd ternauwernood gered door de Oostrum verdediging. De openingstreffer hing al lange tijd in de lucht maar nadat eerst Siemen Verstraaten zijn snoeiharde inzet op de kruising zag belandde overkwam Tim van de Cruijsen enkele minuten later hetzelfde. Maar juist hij opende de score in de 78e minuut met een onhoudbare schuiver. Een meer dan verdiende openingstreffer voor een vlot combinerend Milsbeek dat steeds maar weer een voetballende oplossing probeerde te zoeken. In de 82e minuut had de hardwerkende Siemen Verstraaten de beslissende treffer op de schoen maar in plaats van zelf te scoren legde hij de bal breed op een opkomende speler die door Oostrum alsnog verdedigd kon worden. De verlossende 2e treffer viel in de slotminuut toen een inzet van invaller Brandon Kock de doellijn passeerde. Een dikverdiende overwinning voor een goed spelend en hardwerkend team dat nu  met veel zelfvertrouwen de uitwedstrijd van a.s. zondag bij E.W.C. in Well tegemoet kan zien. Bron: Maasduinennieuws.nl