Achates overtroefd door Hapse Boys

Archiefbericht

Een kansloze missie bleek het voor Achates op sportpark de "de Berkte" in Haps. Het opportunistisch en scherp spelend Hapse Boys maakte vanaf het begin duidelijk wat de intenties waren. Op basis van een tomeloze inzet werd Achates direct in de verdediging gedrukt, waarbij het middenveld constant werd overlopen. Het hele team van trainer Paul Cuppen zette direct druk als Achates al in balbezit was en in 'no time' veroverde zij de bal. Gelukkig was de achterhoede van Achates ook vandaag weer het sterkste gedeelte van de ploeg, anders hadden het best eens dubbele cijfers kunnen worden. In de 13e minuut komt Achates al op achterstand door een schlemielige fout van middenvelder Brain Lamers. Spits Thijs Kempermans laat zich dit buitenkansje niet ontnemen en het is 1-0. In het volgend kwartier voorkomen Taleb Sarkouk en Yanick Cillessen op de lijn twee zekere doelpunten. Het team van de scheidende trainer Rob Ernst is gedurende de wedstrijd nauwelijks voor het doel van de tegenstander geweest. En bij een sporadische uitval is de eindpass niet nauwkeurig genoeg om op eigen kracht een kans te creëren. Haps is oppermachtig en met kunst en vliegwerk blijft de minimale voorsprong tot aan de rust op het scorebord staan. In de 50e minuut moet Paul Toonen met een spierblessure naar de kant en wordt vervangen door Kenny Franken, die net is hersteld van een blessure. De Ottersumse aanhang put tegen beter weten in nog enige hoop uit de stand van 1-0, die tot over vieren op het scorebord blijft staan. Zowel Job als Thijs Kemperman lopen in dat deel van de wedstrijd tegen geel aan. Op zich niet vreemd en een logisch gevolg van de fanatieke strijdwijze van Hapse Boys. Fysiek winnen ze daardoor praktisch elk duel en zetten doorlopend druk op de tegenstander. Balvastheid en handelingssnelheid zijn dan het wapen om overeind te blijven. Scheidsrechter Mark van Bree uit Boxmeer fluit prima, maar is wel erg tolerant als de veel scorende spits Thijs Kemperman een gemene overtreding maakt op Pim Volkert. In de 77e minuut worden alle illusies definitief de grond ingeboord als op rechts het centrale Achates verdedigingsduo wordt uitgespeeld en de pass van Thijs Kemperman aan de linkerflank Frank Kohlen bereikt. Met een bekeken schot in de verre hoek is de verdiende 2-0 een feit. Als even later(83e min.) in een scrimmage Jean Paul ten Haaf en keeper Hein de Jager eendrachtig de 3-0 over de eigen doellijn werken, is het over en uit. Al in eerdere wedstrijden werd duidelijk, dat Achates moeite heeft om 90 minuten strijd te leveren, die echter in de 4e klas broodnodig is om te overleven. Volgende week zondag speelt Achates de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde DEV-Arcen. Met strijd van het hele team moet deze horde te nemen zijn. Achatesspeler Kenny Franken wordt door een speler van Hapse Boys van de bal gezet. Bron: Gezien.nl