HRC’27 verliest terecht van Estria

HRC’27 heeft de uitwedstrijd tegen Estria met 1-2 verloren . Namens Estria wisten Sander Bisseling en Roy Hurkens het net te vinden en Patrick van Santen schoot de aansluitingstreffer binnen voor HRC’27. Verder was er deze wedstrijd helaas een negatieve hoofdrol voor de scheidsrechter. Bij HRC’27 stond de 16-jarige Mike Sanders onder de lat, hij verving de zieke keeper Luc Creemers. Vroeg in de wedstrijd moest HRC’27 opnieuw een domper verwerken, nadat centrale middenvelder Nils Derks geblesseerd het veld moest verlaten. De beginfase is duidelijk voor Estria. Zij beginnen sterker en zijn feller in de duels. Het is wachten tot Estria het openingsdoelpunt binnen prikt. Dit duurt tot de 21ste minuut als Sander Bisseling geheel vrij de 1-0 kan binnen schieten. Na deze treffer lijkt HRC’27 wakker te zijn geschud. De eerste kans voor HRC’27 is na een halfuur spelen. Thijs Custers ziet zijn schot net langs het doel gaan. Een paar minuten later schiet Patrick van Santen geheel vrijstaand op Estria-keeper Lars Paters. Vlak voor rust komt HRC’27 goed weg. Sander Bisseling kan van dichtbij binnenschieten, maar keeper Sanders weet met een sublieme redding de bal uit het doel te houden. Na rust is het spelbeeld niet anders. Estria heeft het betere van het spel maar is slordig voor het Afferdse doel. In de 57ste minuut is het wel raak voor Estria. Roy Hurkens schiet een vrije trap van 25 meter binnen. Vlak hierna heeft HRC’27 een antwoord klaar, als Patrick van Santen met wat geluk de 1-2 binnen schiet. Zijn schot gaat via de lat en de rug van de keeper het doel in. Hierna wordt het een fysiek harde wedstrijd en strooit de scheidstrechter met gele kaarten. Later blijkt dat de scheidsrechter zijn administratie niet goed in orde heeft, want Harm Hoenselaar krijgt na een overtreding een gele kaart getoond. Maar tot ieders verbazing ook een rode kaart erachteraan. Heel Afferden is woedend want dit was Hoenselaars eerste kaart van de wedstrijd. Na een oponthoud van 5 minuten en veel smeekbeden van Afferdse kant, blijft de scheidsrechter bij zijn besluit en stuurt Hoenselaar van het veld. Met tien man krijgt HRC’27 via Frank Wijnhoven nog een grote kans. Maar zijn schot wordt door keeper Paters uit het doel gehouden. Estria komt hierna niet meer in de problemen en weten de 2-1 over de streep te trekken. Voor de zoveelste wedstrijd op rij weet HRC’27 geen drie punten te pakken. HRC’27 zal de laatste twee wedstrijden voor de winter uit een ander vaatje moeten tappen, willen ze er nog wat van gaan maken dit seizoen. Het gat is inmiddels groot met de promotieplekken. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen “middenmoter” Toxandria op het programma. Bron: Maasduinennieuws.nl