EWC overtroeft Milsbeek in de laatste minuten

Na drie overwinningen op rij en aanvaardbaar voetbal tijdens de laatste thuiswedstrijd ging Milsbeek met een goed gevoel naar middenmoter EWC uit Well. Ondanks het betere aanvallende voetbal en ruime kansenverhouding ten opzichte van de thuisclub konden de Rood Zwarte brigade van trainer Wilfred Schoonenbeek de punten niet mee naar Milsbeek nemen. Na een aarzelend en onzorgvuldig begin kreeg Milsbeek in de 8e minuut de eerste kans via de actieve Siemen van Straaten wiens schot door de Wellse keeper gekeerd werd. De hierop volgende corner werd door verdediger Niek Smulders net over gekopt. Hierna nam Milsbeek duidelijk het initiatief wat direct resulteerde in diverse kansen. Daan Hendriks miste na een mooie aanval een goede kans. Een vrije trap van Bas Thijssen vond niet het doel, en na een snelle aanval wist ook Tim van der Crijssen het doel niet te vinden. Het eerste gevaar van EWC kwam pas in de 34e minuut, maar de kans werd uitstekend gekeerd door keeper Tom Hacken. Milsbeek zette nog eens voor de rust en een volley van Tim van de Cruijssen ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal en had na een schitterende pass van spelverdeler BAS Thijssen een beter lot verdiend. Na rust ging Milsbeek verder op zoek naar de voorsprong en door middel van goed veldspel werd EWC onder druk gezet. Het tempo werd verhoogd en tot aan de 16 meter liep het goed alleen de afwerking liet te wensen over. Bas Thijssen schoot in de 48e minuut via een verdediger rakelings naast en weer is het Niek Smulders die uit een corner bijna scoorde. Na een fraaie aanval over meerdere schijven kwam Siemen van Straaten een teenlengte tekort om deze kans te verzilveren. Steeds vaker rukken ook de Milsbeekse verdedigers mee naar voren en wederom is Niek Smulders met het hoofd gevaarlijk. De thuisploeg komt in de 75e minuut met een counter voor het eerst voor het Milsbeekse doel maar Tom Hacken staat zijn mannetje. Met nog meer aanvallende kracht ingebracht middels Brandon Kock en Mustafa Gogor is het wachten op de verdiende voorsprong van de Milsbekenaren. Maar zoals zo vaak dit seizoen valt het muntje aan de verkeerde kant als een Wellse counter te laat wordt gestuit en een aanvaller in de 16 meter wordt gevloerd. Uit de toegekende penalty wordt in de 85e minuut de 1-0 gescoord. Milsbeek probeert nu met man en macht middels kick en rush een nederlaag te voorkomen maar helaas was het geluk deze middag niet aan de Milsbeekse zijde, Moegestreden maar vooral gefrusteerd na het zien van de andere uitslagen, waarbij de tweede plek bij winst in het vizier gekomen was, kwam de Rood Zwarte ploeg op een koude zondagmiddag ook nog eens van een koude kermis thuis. Volgende week zal Milsbeek bij de uitwedstrijd tegen laagvlieger RKDEV drie punten moeten halen om de top drie in het vizier te houden. Bron: Gezien.nl