Heijen verschaft zich lucht door winst op SVEB

Heijen heeft de zespuntenwedstrijd tegen SVEB tot een goed einde gebracht. Het duel in Broekhuizenvorst leverde de Heijenaren de vurig gewenste zege op, die op het eind nog ruim uitviel: 1-5. De Heijenaren waren goed doordrongen van het belang van de wedstrijd tegen SVEB. Van meet af aan werd er druk uitgeoefend op het doel van de thuisclub. Het veldoverwicht ging gepaard met goed spel, maar leverde niet direct uitgespeelde mogelijkheden op. Niettemin volgde na ruim een kwartier de beloning voor de prima start. Een mooie aanval via de linkerkant werd afgerond door Sjoerd de Valk: 0-1. Hierna hield Heijen controle over de wedstrijd, maar soms sloop er ook wat lichtzinnigheid in het team. Na een klein half uur kreeg men hiervoor de rekening gepresenteerd. Een onhandige overtreding van Sjoerd de Valk in het beruchte gebied leverde SVEB een strafschop op. Heijen-doelman Mark van der Burg, penalty-killer in de afgelopen twee duels, had ditmaal geen schijn van kans tegen de inzet van Joris de Mulder: 1-1. Twee minuten later had Heijen zomaar op achterstand kunnen staan als van der Burg niet attent had gered op een vrije trap van SVEB. Ook Heijen stichtte gevaar met een dergelijke trap. Thijs Kusters zag zijn doelpoging echter gestrand door de SVEB-keeper. Toch kwam Heijen in de eerste helft nog op voorsprong. René Reijnen zorgde met een fraaie individuele actie voor 1-2. Zoals verwacht speelde SVEB in het eerste kwartier na rust vol op de aanval in een poging de gelijkmaker te forceren. Op enkele benauwde momenten na doorstond Heijen echter prima het offensief van de thuisclub. Sterker nog, de beste mogelijkheden waren voor de Heijenaren. Zo was men uit een hoekschop dicht bij een treffer. Toen de aanvalsstorm van SVEB al grotendeels was gaan liggen, moest Heijen-doelman van der Burg nog eenmaal redding brengen bij een inzet van een SVEB-speler. Hij deed dat bekwaam, waardoor de voorsprong van Heijen intact bleef. In de laatste 20 minuten voetbalde het Heijense collectief het duel professioneel uit. SVEB ging zich bij tijd en wijle van een andere stijl bedienen, nu het voetballend niet lukte. Het leverde Nick Martens een behoorlijke blessure op. Ook andere Heijenaren moesten enkele tikken incasseren. Uiteindelijk liet Heijen het voetbal zegevieren. Thymo Zeelen forceerde in de 83e minuut de definitieve beslissing: 1-3. In blessuretijd profiteerden Rene Reijnen en Jan Pouwels ieder nog een keer van de ruimte, die hen werd geboden. Een messcherpe counter en een goede aanval leverden Heijen een vierde en vijfde treffer op, waardoor de eindstand van 1-5 werd bereikt. Met deze zege op concurrent DEV Arcen heeft Heijen afstand genomen van de onderste twee plaatsen op de ranglijst. Deze zelf gecreëerde ruimte in punten geeft vertrouwen voor het laatste duel voor de winterstop, de uitwedstrijd tegen Achates op zondag 7 december. Bron: Gezien.nl