Flamingo's Heren niet opgewassen tegen City Bril Krimpen Heren

Het overtuigende spel van vorige week tegen Sliedrecht Sport Heren 1 resulteerde in de eerste overwinning (3-1) van het seizoen voor Flamingo's Heren 1. Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen middenmoter City Bril Krimpen Heren 1 op het programma. Doel was om ook zonder de versterkingen van vorige week - oudgedienden Rob Thissen en Mark Wouters - weer een goede partij te spelen en broodnodige punten te pakken. Uiteindelijk wist Flamingo's hier maar deels in te slagen. In de eerste set ging Krimpen vliegend van start en keek Flamingo's al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Flamingo's werd echter op tijd wakker en trok de stand snel weer gelijk naar 5-5. Vervolgens ging de score gelijk op. Krimpen zette toen aan en Flamingo's moest het antwoord schuldig blijven, met een 25-18 eindstand in het voordeel van Krimpen als resultaat. In de tweede set sloeg Krimpen vroeg een gat en kwam het op een ruime oorsprong. Flamingo's wist zich met een zeer sterke serie terug te knokken tot een gelijke stand halverwege de set. Het sterke spel was echter van korte duur en Krimpen pakte uiteindelijk eenvoudig de setwinst met 25-17. In de derde set ging het lang gelijk op. Toen Krimpen richting het beslissende deel van de set een voorsprong pakte leek het weer een eenvoudige set te worden. Flamingo's richtte zich - mede dankzij het sterke debuut van Heren 2 diagonaal Leon Manders - echter op, kwam langszij, en wist het wedstrijdpunt van Krimpen op 23-24 weg te werken. Er volgden een paar spannende punten waarna Flamingo's met 26-24 aan het langste eind trok. In de vierde set waren er wederom kansen voor Flamingo's op setwinst maar wist Krimpen opnieuw in het tweede deel van de set het verschil te maken en de setwinst te pakken met 25-19. Volgende week hebben vrijwel alle teams vrij maar staat er voor Heren 1 de moeilijke uitwedstrijd tegen het als vierde geplaatste Tilburgse Triade - waar thuis al met 4-0 van verloren werd - op het programma. Er zal dan hard geknokt moeten worden als de heren zichzelf een Sinterklaascadeau willen geven. Jaap Smits van Flamingo's met een keiharde smash door het blok heen. Bron: Gezien.nl