Vitesse boekt elfde overwinning van het seizoen

Vitesse boekte in Wanroy een 2-3 overwinning op Constantia, de elfde van het seizoen. De Gennepenaren leken op een ruime 0-3 zege af te stevenen, maar gaven in de laatste tien minuten nog twee doelpunten weg. Vitesse had het moeilijk tegen een fysiek sterk Constantia dat met opportunistisch spel de Gennepenaren vast probeerde te zetten. Vitesse wilde snel spelen en daarmee de gastheren onder druk zetten. Er ontstonden over en weer kansjes, maar doelpunten bleven uit. In de 40e minuut verraste Noud van der Wielen van Constantia zijn eigen doelman. Met een fraaie boog vloog de bal in het doel: 0-1. De tweede helft begon goed voor Vitesse. In de 48e minuut ging de bal bij Constantia op de stip na een wat ongelukkige handsbal. Bjorn Hendriks had geen moeite om dit buitenkansje te verzilveren: 0-2. Constantia bleef de aanval zoeken en Vitesse kreeg meer en meer ruimte. Daar sprongen de Gennepenaren echter onzorgvuldig mee om. Toen er in de 72e minuut opnieuw hands werd gemaakt in het strafschopgebied van Constantia mocht Bjorn Hendriks andermaal vanaf 11 meter op doel schieten en ook nu leverde dat een doelpunt op. Vitesse leidde met 0-3 en de wedstrijd leek gespeeld. Constantia dacht daar echter heel anders over en toog massaal ten aanval. Vitesse kreeg nu nog meer counterkansen, maar weigerde die te benutten. Constantia bleef geloven in een beter resultaat en in de 82e minuut verschalkte Bas Selten doelman Gerwin Noij van Vitesse. Dit doelpunt was voor Constantia het sein om nog meer op de aanval te spelen. In de 92e minuut werd het zelfs nog 2-3 dankzij een doelpunt van Rob Gerrits, maar de tijd was te kort om Vitesse echt pijn te doen. De Gennepenaren speelden zeker niet hun beste wedstrijd en hadden veel moeite met de tomeloze inzet van Constantia. Wel werd de elfde overwinning van het seizoen geboekt. Zondag wordt het jaar afgesloten met de uitwedstrijd tegen SV Oostrum. In Gennep was Vitesse met 7-0 duidelijk te sterk, maar de mannen uit Oostrum hebben zich daarna goed hersteld van die nederlaag. Voor Vitesse is het zaak om de wedstrijd niet te lichtvaardig op te vatten. Gijs Giebels van Vitesse aan de bal. Bron: Gezien.nl