Montagnards presteert ondermaats

Archiefbericht

Dat wedstrijden tegen zeer laag geklasseerde tegenstanders vaak nog een moeilijke opgave zijn, heeft Montagnards aan den lijve ondervonden. Bij de Bergenaren ontbrak, met name voor de rust, de overtuiging om de wedstrijd snel te willen beslissen. In de 10e minuut werd Nick Joosten in de diepte gestuurd, die vervolgens de bal aflegt op de opkomende Jeffrey v Mierlo. Zijn schot ging maar rakelings over de kruising. Enkele minuten later pakt de VCH doelman een terugspeelbal op in de handen. De indirecte vrije trap wordt door Jens Jennissen binnen getrapt 0-1. In de fase daarna was er te weinig krachtsverschil zichtbaar tussen beide ploegen. Het was VCH zelf die Montagnards in het zadel wilde helpen. Een verkeerde uittrap van de VCH doelman belandt in de voeten van Jens Jennissen. Deze brengt vervolgens Teun Jacobs in stelling, maar zijn inzet wordt, door een verdediger, tot corner verwerkt. Dat ook het zeer matige speelveld mede debet was aan het matige spel ondervond ook Jeffrey v Mierlo. Zijn terugspeelbal op de eigen doelman verdween pardoes in het eigen doel 1-1. Dit was tevens de ruststand. In de 2e helft schakelt Montagnards een tandje bij zonder echt groots te voetballen. En al snel blijkt dat VCH hier niet tegen opgewassen is. 50e minuut een vrije trap van Teun Jacobs zet Willem Jan Elsenberg vrij voor het doel. Zijn inzet stuit op het lichaam van de VCH doelman. Even later wordt, weer bij een vrije trap, Bart v Mil in het beruchte gebied omlaag getrokken. De toegekende strafschop wordt door Jens Jennissen feilloos binnen geschoten 1-2. VCH kan het op dat moment allemaal niet meer belopen en zoekt steeds vaker de oplossing in een overtreding. En juist dit gaf de definitieve genadeklap. Een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, wordt door Bart v Mil ineens binnen geschoten 1-3. VCH probeerde het nog wel, maar verder dan een overgekopte corner kwam het niet. Bij Montagnards ontbrak het in die fase aan precisie om de stand naar hogere score te tillen. Pas tegen het einde van de wedstrijd, toen de tegenstander helemaal op was, werd er weer gescoord. In de 85e minuut onderschept het Bergse middenveld de bal. Een snelle pass op Bart v Mil, die vervolgens het leer voor het doel zet. Hier was het voor Teun Jacobs een koud kunstje om de 1-4 binnen te tikken. In de 90e minuut bracht Bart v Mil, met zijn 2e van de middag, de eindstand op 1-5. Ondanks dat de eindstand anders doet vermoeden was het voor Montagnards geen gemakkelijke middag. Maar wel een terechte overwinning. Bron: Maasduinennieuws.nl