Vitesse met de schrik vrij

Vitesse won in Oostrum met het nodige geluk met 0-1. De Gennepenaren hadden het knap lastig tegen een hartstochtelijk spelende SV Oostrum, maar pakten wel de punten. Vitesse begon aanvallend tegen SV Oostrum. Het controleerde de wedstrijd, maar de eindpass kwam maar steeds niet aan. Toch was er in de 7e minuut een kans voor Azis Ait-Bassou die zijn schot naast zag gaan. De gastheren verdedigden aanvankelijk met veel mensen en Vitesse kwam er nauwelijks door. De beste kans voor rust was voor SV Oostrum. De bal viel net achter de Gennepse verdediging en Vitesse had geluk dat twee Oostrumse aanvallers elkaar in de weg liepen waardoor de bal over het doel verdween. Bij rust stond het dan ook nog 0-0. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel van Vitesse onnauwkeuriger. SV Oostrum besefte dat er tegen de koploper meer te halen viel en toog met meer mankracht ten aanval. In de 57e minuut lachte het geluk Vitesse toe. Een vrije trap van SV Oostrum stuitte via de onderkant van de lat terug het veld in en de rebound werd door doelman Gerwin Noij van Vitesse met de voet gekeerd. In de 79e minuut was het toch raak voor Vitesse. Bjorn Hendriks zette vanaf rechts voor en Gijs Giebels schoot raak, 0-1. SV Oostrum liet zich door deze tegenslag niet ontmoedigen en zette aan voor een massaal offensief. Dat leek ook succes te hebben toen Ruben Nohlmans alleen op het Gennepse doel afging. Gelukkig voor Vitesse hield doelman Gerwin Noij het hoofd koel en dwong de Oostrumse aanvaller om de bal naast het doel te schieten. Vitesse speelde niet goed in Oostrum, maar kwam met de schrik vrij. De Gennepenaren wonnen alle 12 wedstrijden en gaan met 36 punten fier aan de leiding, met 14 punten voorsprong op de nummer twee, Vianen Vooruit. De competitie ligt nu tot 8 februari stil. Vitesse hervat dan de competitie met de thuiswedstrijd tegen Hapse Boys. Bron: Gezien.nl