Winst voor de Cougars

Gennep Cougars won overtuigend met 75-57 van de degradant uit de voormalige overgangsklasse en pakt hiermee de middenmootpositie in de competitie. De heren 1 van Gennep Cougars speelden de thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde Dunatos. Dunatos dat vorig jaar nog uitkwam in de overgangsklasse met o.a. Akros Boxmeer. Het is een jong team met snelle jongens en weinig lengte, daar konden de Gennepse heren goed gebruik van maken met de lange centers. Michael van den IJssel begon al vroeg in het eerste kwart met drie lange mannen om een gat te slaan. Dit resulteerde in een voorsprong van 20-12. Het tweede kwart werd gekenmerkt door een aantal fast-breaks van de tegenstander waardoor Gennep niet verder kon uitlopen. Toch scoorde Jeroen Bruil in dit kwart maar liefst drie driepunters. In het derde kwart werden er door beide teams veel persoonlijke fouten gemaakt met als gevolg een aantal spelers in de foutenlast die zich niet nog meer fouten konden permitteren. Dankzij de voorsprong in het derde kwart kon Gennep de wedstrijd rustig uitspelen en de bal rond passen totdat er onder de ring iemand vrijstond. De centers Nick Dekker, Aaron Dekker en Wim Tebarts scoorden samen ruim 45 punten. Vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Tantalus in Eindhoven op de agenda. Wederom een spannende wedstrijd aangezien Gennep in het klassement in punten gelijk staat met Tantalus. Een speler van Gennep Cougars scoort van afstand een driepunter.