SPES toont veerkracht

Na het verlies tegen koploper Be Quick, moest er deze week aangetreden worden tegen de Korfrakkers. SPES begon sterk met veel meer dreiging dan Korfrakkers en kwam op voorsprong door 2 doelpunten van Desiree Nagels. Het lukte echter niet om echt weg te lopen, leed balverlies, maar behield de voorsprong totdat Korfrakkers op 5-5 gelijk kwam. Anouk Janssen (2) en Yara Koster scoorden de doelpunten voor SPES. Na de 5-5 werd er 6-6 en 7-7, met SPES telkens op voorsprong, totdat korfrakkers vlak voor rust op 8-7 kwam. Jessie Janssen en Yara Kosten zorgden voor de SPES doelpunten. SPES kwam gedreven uit de kleedkamer, maar kon na de gelijkmaker van Judith van den Broek niet voorkomen dat Korfrakkers toch weer op voorsprong kwam. Weer een paar keer onnodig balverlies, maar in de rebound was SPES ijzersterk. Na de 10-10 met doelpunten van Yara Koster en Anouk Janssen, kwam SPES halverwege de tweede helft op voorsprong door Desiree Nagels, nu was het Korfrakkers dat weer op gelijke hoogte kwam. SPES trok het initiatief echter steeds meer naar zich toe en zette de verdediging extra veel druk op de aanval van Korfrakkers. Zij kwamen een paar keer niet tot het raken van de korf binnen de gestelde tijd van de schotklok. Dyan Peters was beslissend door in de eindfase 2 kleine kansen dichtbij de korf te scoren 11-13. SPES stoomt met deze overwinning van plaats 6 door naar plaats 3 op de ranglijst, waar Be Quick en Swift en Swift zonder puntverlies, de eerste plaats delen. programma a.s. zondag in Heuvelland Groesbeek: 13.45 uur SPES 2 – Rosolo 2 15.00 uur SPES 1 – Rosolo 1 16.30 uur SPES 3 – Diosa 2 Bron: Maasduinennieuws.nl