Wederom winst Milsbeekse voetbaldames

Door blessures genoodzaakt moesten de coaches Patrick van Wees en Grad Derks een sterk gewijzigd elftal aan laten treden in Wilbertoord. Belangrijkste invulling was die van sluitpost tussen de palen. Door een heupblessure moest Mariet Lukassen, normaal de vaste keuze op die positie, deze keer verstek laten gaan (zij wist in haar voorgaande wedstrijd het doel nog schoon te houden!!) Haar vervangster Samantha van Wees wist echter op een voortreffelijke wijze die taak op zich te nemen en mede dankzij enkele fantastische reddingen wist zij de schade te beperken tot één tegendoelpunt. Dit gaf haar 5 -jarig huwelijk een extra tintje ! Beide teams startten in de eerste helft zeer aanvallend en het spel golfde heen en weer. Daar waar de Wilbertoortse meiden veel kansen om zeep hielpen, wisten de Milsbeekse meiden het doel wel te vinden! Bij een aanval “uit het boekje “ scoorde Marloes Wijnhoven (vervangend in de spits) haar eerste doelpunt van de middag, na een mooie voorzet van Miranda v/d Berg. Uit een vrije trap, prachtig in de kruising geschoten, wist ze ook haar tweede doelpunt te scoren. De Milsbeekse aanvalsdames hadden deze dag het vizier goed op scherp staan, want nog voor de pauze maakte Myrthe Janssen een schitterende steekpass van Ymke Jansen, heel koelbloedig af. Met een verdiende 0-3 voorsprong voor Milsbeek zochten beide teams en de “zwaar onderkoelde” coaches de kleedkamers op. Na de rust een zelfde beeld. Een wanhopig aanvallend Wilbertoord wist vaak voor de Milsbeekse goal te verschijnen, maar zoals gezegd wisten zij keepster Samantha van Wees maar één keer te verschalken. Door de vele kansen werd het nog wel een bloedstollende tweede helft.! Met een prachtige lange pass wist Sanne Derks echter Myrthe Janssen te bereiken, die maakte met haar tweede doelpunt een einde aan de onzekerheid! Daar waar de Willys`s nog een aantal meiden konden inwisselen moesten de Milsbeekse meiden allemaal door knokken tot einde wedstrijd en werd het nog een aantal keren gevaarlijk voor het Milsbeekse doel. Uiteindelijk namen de zichtbaar vermoeide, maar tevreden Milsbeekse meiden de drie punten mee naar Milsbeek! En doen daarmee goede zaken in de lopende competitie! Zondag a.s. 21 december spelen de dames hun laatste wedstrijd voor de winterstop om 09.30 uur, thuis aan de Zwarteweg tegenstander: Elsendorp. Na deze wedstrijd krijgen de Milsbeekse meiden door de technische staf een kerstbrunch aangeboden bij Café het Centrum in Milsbeek, al vele jaren hun vaste sponsor. Dit als afsluiting van een geslaagde eerste seizoenshelft. Bron: Maasduinennieuws.nl