VIOS wint ook eerste wedstrijd in 2015

De eerste wedstrijd na de feestdagen mochten de Ottersumse dames korfballen tegen Eyckelkorf uit het Brabantse Bergeijk. VIOS zette al in de eerste minuut van de wedstrijd de 1-0 op het scorebord door een goed uitgespeelde doorloopbal van Marita Koppes. Na 10 minuten speeltijd kon de Brabantse ploeg een antwoord geven. Een kwartier lang verliep de wedstrijd als een pure krachtmeting. Beide teams verdedigden elkaar als ‘klittenband’, waardoor de ruimte in de aanval zeer beperkt was. De stand bleef dan ook stroef op 1-1 staan. Vijf minuten voor het rustsignaal verloor VIOS even de grip en daarmee kon Eyckelkorf uitlopen tot een 4-5 voorsprong. Direct na rust konden de Ottersumse dames niet direct de sterke verdediging oppakken, waardoor Eyckelkorf de voorsprong kon pakken naar 4-7 met prachtige afstandschoten. Halverwege de tweede helft kon VIOS weer sterk doorpakken. Christel Beelen en Marita Koppes konden van afstand scoren, en een gelijke stand was een feit. Jetske van Bergen scoorde de achtse goal voor de Ottersumse ploeg. Daarnaast had zij het haar tegenstander enorm lastig gemaakt door vele ballen te onderscheppen. De winst werd veilig gesteld voor VIOS, toen Jannah Schoofs haar derde vrije bal raak schoot naar een stand van 10-8. Met deze winst behoudt VIOS nog steeds de koppositie binnen de poule. Volgende week speelt VIOS tegen Eendracht in Deurne. In deze huidige wedstrijd scoorden voor VIOS: Jannah Schoofs (4x); Christel Beelen (3x); Marita Koppes (2x) en Jetske van Bergen. Bron: Maasduinennieuws.nl