VIOS boekt ruime overwinning op De Eendracht!

In de late zondagmiddag van 18 januari mocht VIOS 1 uitkomen tegen het blauwe de Eendracht uit Liessel. Met dit Brabantse team hadden de Ottersumse dames nog een klei n appeltje te schillen. De dames in oranje begonnen verdedigend en aanvallend zeer sterk. In de eerste minuut was het al raak voor VIOS met een doorloopbal van Jannah Schoofs. De verdediging hield de druk er goed op, waardoor de dames in blauw zeer weinig kansen kregen en konden pakken. VIOS pakte al snel de grip op de gehele wedstrijd; al ging dat niet van zelf en moesten zij hard werken om deze controle te behouden. Desalniettemin kon VIOS uitbouwen tot een 2-8 voorsprong voor de rust, o.a. door prachtig afgeronde kansen van Gunda Lamers, Christel Beelen, Yvet Hollanders, Jetske van Bergen en Marita Koppes. Na rust kon VIOS het spel goed doorpakken op het Brabantse team. Het was als eerste de sterk spelende, Tessa Brouwers, die met een afstandschot de 2-9 raak schoot. Het jeugdige talent, Elise Tomassen, speelde een zeer felle en goede wedstrijd, waarmee zij een belangrijke spil vormde binnen het team. Verder wist VIOS de controle over de gehele wedstrijd te behouden en daarbij wisten zij uit te bouwen tot 19 goals in hun eigen voordeel. De dames uit Liessen wisten in de tweede helft nog drie maal terug te antwoorden. Bij het eindsignaal resulteerde dit in een eindstand van 5-19, waarmee de winst en de 2 punten mee terug konden in de auto naar Ottersum. In deze wedstrijd scoorden voor VIOS: Tessa Brouwers (2x); Jannah Schoofs (3x); Marita Koppes (3x); Gunda Lamers (2x); Jetske van Bergen (1x); Yvet Hollanders (3x); Christel Beelen (3x) en Ilse Smits-Arnoldussen (2x). Al met al heeft VIOS als team moeten werken voor de controle over de wedstrijd en de punten. Op dit moment staat VIOS op de eerste plek in de poule, en wel met 3 punten los. Volgende week zondag speelt VIOS in Oeffelt om 15.20 uur tegen DIOSA uit Balgoy. Bron: Maasduinennieuws.nl