VIOS koerst af op kampioenschap

VIOS 1 heeft zondag uit tegen Winty uit Wintelre met 6-20 gewonnen. Dankzij deze uitslag tegen de nummer 2 van de poule maken de Ottersumse dames aankomende zondag al kans om kampioen te worden. Dit keer waren de Limburgse dames geheel gehuld in het zwart ('Ladies in black'). Dit was misschien ook even de reden van de rommelige start doordat zij zich even aanpasten aan de Brabantse dames die wel in het oranje speelden. Zo kwam Winty met twee doelpunten voor in de eerste 8 minuten. Vanaf de 9e minuut pakten VIOS de controle weer over en zette Jetske van Bergen met een doorloopbal de achtervolging in. Drie minuten later was het Elise Tomassen die haar goal pakte en de stand gelijk trok. In het verdere verloop van de eerste helft kon VIOS zich flink over Winty heen zetten door vele goals te maken. Bij het rustsignaal rust stond de stand op 4-14 voor VIOS. In de tweede helft kon VIOS dezelfde controle houden over de wedstrijd. In de verdediging werd alles wel nog een standje strakker gezet, zodat Winty nog maar twee keer doel kon treffen. De Ottersumse dames scoorden daarentegen nog zes keer via Marita koppes, Jetske van Bergen en Jannah Schoofs. Een klein aandachtspuntje van de tweede helft voor de 'Ladies in black' was dat de vele kansen eerder afgerond hadden mogen worden. Desalniettemin eindigde de wedstrijd met 6-20 op het scorebord en kon VIOS met een ruime winst naar huis. Met deze punten heeft VIOS aankomende week al de kans om thuis kampioen te worden. Er wordt dan in het oranje om 13.00 uur in Oeffelt gespeeld tegen NAS uit Beuningen. In de wedstrijd tegen Winty scoorden: Elise Tomassen (1x); Gunda Lamers (1x); Yvet Hollanders (1x); Cristel Beelen (1x); Marita Koppes (2x); Ilse Smits-Arnoldussen (2x); Jetske van Bergen (5x) en Jannah Schoofs (7x). Bron: Gezien.nl