SPES met lege handen

SPES speelde in Geffen tegen koploper Be Quick. Een pittige strijd, waarin SPES hard werkte en op een overwinning leek af te gaan. Na afloop stond SPES echter met lege handen. BQ opende de score, maar SPES wist binnen 2 minuten al op voorsprong te komen via Caroline Lamers en Judith van den Broek. Het tempo was hoog en beide teams kregen kansen, waarbij BQ veel van afstand schoot, maar SPES had de afvang prima staan. Om beurten kwamen zowel SPES als BQ op voorsprong in die eerste helft, uiteindelijk ging SPES met voorsprong de rust in door doelpunten van Caroline Lamers (2), Femke Wijnhoven (2x) en Desiree Nagels, 6-7. Na de pauze barstte de strijd pas goed los, waarbij SPES aanvankelijk het succesvolste was. Na een kwartier was de voorsprong voor SPES uitgegroeid naar 10-13 door doelpunten van Desiree nagels (3) Judith van den Broek, Femke Wijnhoven en Anouk Janssen. Be Quick zette nu volop druk op de aanval van SPES, ging beter scoren en wist met 15-15 langszij te komen. In deze fase nam Jessie Janssen de doelpunten van SPES voor haar rekening. Maar evenals vorige week kon SPES het in de laatste 7 minuten niet bolwerken en bij BQ leek alles te lukken. BQ wist nog 5 keer de korf te vinden, waar alleen Anouk Janssen een succesvolle vrije bal tegenover zette. Eindstand 20-16. Bron: Maasduinennieuws.nl