Vitesse en Hapse Boys delen de punten

Voor het eerst in deze competitie heeft Vitesse punten laten liggen. In een spannende en enerverende wedstrijd werd het op de Heijkuul uiteindelijk 3-3 tussen Vitesse en Hapse Boys. Vitesse begon aanvallend aan de wedstrijd, maar slaagde er niet in echte kansen af te dwingen. In de 23e minuut kon niemand van Vitesse bij een voorzet van Bjorn Hendriks en in de 27e minuut leverde een Gennepse hoekschop ook niet het gewenste resultaat op. Hapse Boys voelde dat er wat te halen viel en zette Vitesse met lange ballen onder druk. In deze fase hadden de Gennepenaren twee keer geluk dat de gasten niet tot scoren kwamen. In de 31e minuut spatte een vrije trap van Frank Kohlen van de gasten op de kruising uiteen en in de 42e minuut schoot Joost van de Groes op de paal. Daarvoor had doelman Gerwin Noij van Vitesse zijn ploeg al enkele malen met geweldige reddingen op de been gehouden. Net toen iedereen dacht dat er voor rust niet meer zou worden gescoord sloeg Hapse Boys toe. Thijs Kemperman schoot in de 48e minuut raak. In de tweede helft rechtte Vitesse de rug en Hapse Boys moest terug. In de 56e minuut ging een schot van Bjorn Hendriks nog voorlangs, maar in de 61e minuut was het toch raak. Een vrije trap van Niek Hendriks werd door Joost van de Groes langs zijn eigen doelman gekopt: 1-1. Vitesse voelde dat er meer in zat en verhoogde de druk. Toen doelman Koen Giesbers in de 67e minuut een terugspeelbal oppakte kende de scheidsrechter Vitesse een indirecte vrije trap toe. Frits van Putten tikte de bal opzij en Coen Wijnen schoot onhoudbaar in de kruising raak. Lang plezier had Vitesse niet van deze voorsprong. In de 78e minuut kopte Thijs Kemperman raak uit een hoekschop. Toen Stijn Hendriks in de 90e minuut de 3-2 scoorde na een schitterende crosspass van Bjorn Hendriks leek Vitesse alsnog de overwinning te pakken. Nog in dezelfde minuut werd het echter 3-3. De Gennepse verdediging greep niet consequent in en Joost van de Groes zorgde opnieuw voor de gelijkmaker, nu echter in het voordeel van zijn eigen ploeg. Al met al een verdiend gelijkspel. Hapse Boys had het Vitesse danig moeilijk gemaakt en ging terecht met een punt naar huis. Vitesse zag Vianen Vooruit twee punten dichterbij komen, maar de voorsprong op de nummer twee bedraagt nog altijd 12 punten. Na carnaval hervatten de Gennepenaren op 22 februari de competitie met de uitwedstrijd tegen DEV-Arcen. Bron: Gezien.nl