Koploper ZSV verslaat Stormvogels

Koploper ZSV uit Zeilberg was deze zondag voor de carnaval op bezoek bij Stormvogels in Siebengewald. De aftrap werd gedaan door voetballende prins Wesley van de Bessembienders. Het mocht deze middag niet baten, ZSV was deze middag te sterk voor Stormvogels en won met 2-6. ZSV begon energiek aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut werd Stormvolgels onder druk gezet. Dat leverde ZSV enkele kansen op. Toch had Stormvogels ook in de beginfase al kunnen scoren maar Thomas Creemers kwam net te laat na een voorzet van Loyd Kooiman. In de vijfde minuut kon Koen Kuunders nog ternauwernood van het score worden afgehouden, maar in de 13e minuut was het dan toch raak. Thijs Maas werd in het centrum van de aanval goed aangespeeld en ging vrij op het doel van Stormvogels af, omspeelde de keeper en scoorde, 0-1. Na een mooie aanval belandde de bal in de 23e minuut bij Ron Verlijsdonk. Die gaf een strakke voorzet. Redouan Aitsarou schoot onhoudbaar binnen, 0-2. In de 38e minuut maakte Stormvogels de aansluitingstreffer, 1-2 via een fraaie treffer van Ingo Custers. Maar voor rust herstelde Ron Verlijsdonk de marge, hij ontweek de buitenspelval en scoorde, 1-3. Na rust ging ZSV door: na een combinatie tussen Redouan Aitsura en Ron Verlijsdonk werd Thijs Maas vrijgespeeld. Hij scoorde beheerst, 1-4. ZSV dacht dat de wedstrijd gespeeld was, maar Stormvogels dacht daar anders over. In de 53e minuut werd een vrije trap van Bart Seegers in de verre hoek geplaatst, 2-4. Niet veel later kreeg Stormvogels een penalty na een ingreep van Niek van de Berg. De aansluitingstreffer 3-4 viel niet doordat keeper Althuizen de penalty keerde. In de 62e minuut bekroonde Redouan Aitsura zijn prima wedstrijd met zijn tweede treffer van de middag: een schot van afstand, onhoudbaar voor de keeper, 2-5. In de 70e minuut maakte Thijs Maas zijn derde van de middag, 2-6 tevens eindstand. Na de carnaval speelt Stormvogels thuis tegen RKSV Heeze, wederom een zware maar niet kansloze wedstrijd. Bron: Gezien.nl