Heijen wint vrij makkelijk van DEV-Arcen

Heijen heeft zichzelf een goede dienst bewezen door degradatiekandidaat DEV-Arcen op een achterstand te zetten van 10 punten. Verder kan Heijen ook weer naar boven kijken omdat de achterstand op Oostrum en Achates tot slechts 1 en 3 punten geslonken is. Heijen begon matig aan het duel, Arcen kwam daarentegen fel uit de startblokken, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Tot de 10e minuut, toen Heijen goalie Mark vd Burg met een prachtige reflex de spits van Arcen van het scoren afhield. Even later was het aan de andere kant bijna raak voor Heijen. Nu was het Thymo Zeelen die het vizier nog niet op scherp had staan. Naar mate de wedstrijd vorderde was wel duidelijk dat Heijen steeds beter ging spelen en dat Arcen niet voor niets pas 4 punten had. Voor de rust waren er nog kansen voor Jan Pouwels gevolgd door een mooi schot van Tijn Wabeke, maar door goed keeperswerk bleef het tot de rust 0-0. Na rust speelde Heijen een stuk feller. Steeds was men de gasten een stapje voor, waardoor het een kwestie van tijd was voordat Heijen op voorsprong zou komen. En de 1-0 kwam dan ook via René Rijnen die steeds beter zijn draai gaat vinden en de keeper kansloos liet met een prima schuiver in de verre hoek. Het verzet van de gasten was nu gebroken. Niet veel later was het Thymo Zeelen die een prachtige aanval afrondde, door de bal snel te nemen waardoor de keeper enigszins verrast was, 2-0. Voor Heijen was de ban nu gebroken. In het geval dat Heijen iets nauwkeuriger was geweest had er nog een monsterscore ingezeten, maar het veldspel was iets te slordig. Jan Pouwels kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om de 3-0 aan te tekenen, maar na prima voorbereidend werk van Tijn Wabeke was het Pouwels die de bal snoeihard op de lat schoot. Even later werd het alsnog 3-0, maar daar was een klein beetje hulp bij nodig van de keeper van Arcen. Hij liet een bal knullig door zijn handen glippen op een schuiver van Martijn Kusters. Heijen gaf in deze wedstrijd weinig weg doordat de verdediging simpelweg overeind bleef. Wanneer Heijen nog iets scherper begint aan de wedstrijd hoeft men komende zaterdag niet bang te zijn om de degens te kruisen tegen titelkandidaat Vitesse'08. Maar dan zal het spel vanaf het begin scherp moeten zijn. De uitwedstrijd is niet op zondag maar op zaterdag 7 maart om 19.00 op sportpark de Heijkuul in Gennep. Bron: Gezien.nl