Kampioen VIOS wint ook van Gazelle

Archiefbericht

Op de eerste zondag van maart reisde VIOS 1 in de vroege ochtend af naar het in het diepe zuiden gelegen Munstergeleen om te korfballen tegen Gazelle 1. De dames in oranje begonnen wat onwennig na het kampioenschap en de carnaval maar na zes minuten speeltijd gooide Jannah Schoofs de 0-1 voor VIOS erin. Helaas kon Gazelle 1 mee blijven liften qua goals, doordat met name de Ottersumse verdediging wat minder scherp was. Na 20 minuten spelen kon VIOS de spelverandering inzetten dankzij Gunda Lamers en Tessa Brouwers die met twee prachtige goals de ploeg op voorsprong bracht. Vanaf dat moment was het Ottersumse spel in positieve zin omgeslagen, en zat iedereen weer helemaal in de wedstrijd. In de tweede helft kon VIOS 1 lekker door korfballen en vergrootte dan ook al snel de voorsprong. Cristel Beelen scoorde de 7-4, waarna de zeer snelle Jetske van Bergen en Yvet Hollanders er 9-4 van maakten. Jeugdig talent, Marit Lieskamp, werd ingebracht die meteen goed meedraaide in het Ottersumse spel. Een kwartier voor het eindsignaal was het Elise Tomassen die de kers op de taart plaatste na een mooie, tactische aanval. Elise was de laatste schakel in deze aanval en zette netjes de 6-12 op het scorebord. Daarna was Yvet Hollanders nog één keer haar tegenstander te snel af met een mooie doorloopbal, eindstand 6-13. Vios speelt volgende week om 14.15 uur de laatste binnenwedstrijd in Oeffelt tegen ELKV. In deze huidige wedstrijd scoorden voor VIOS: Yvet Hollanders (4x); Cristel Beelen (2x); Jetske van Bergen (2x); Jannah Schoofs (2x); Tessa Brouwers (1x); Gunda Lamers (1x) en Elise Tomassen (1x). Bron: Gezien.nl