SPES flikt het weer!

Na vorige week resoluut Rosolo verslagen te hebben, trof SPES in de kruisfinale Swift uit Velden, fiere koploper in de Topklasse en in de regulier competitie 2 keer de baas over SPES. In een bomvolle sporthal de Schans in Reuver begon de wedstrijd meteen op een hoog tempo, waarin beide teams zich ten volle gaven, maar ook uitleefden. SPES opende wel via een afstandsschot van Anouk Janssen, vervolgens nam Swift de voorsprong en gaf die in de eerste helft niet uit handen al werd wel 5 keer de stand gelijk getrokken. De speelsters maakten er een levendige strijd, waarbij persoonlijke duels niet werden geschuwd. Wellicht had Swift in die eerste helft de afstand wat groter kunnen maken, SPES bleef echter vasthoudend volgen. Na de ruststand van 12-13 werd het in de tweede helft zeker nog spannender en bleven beide teams er vol voor gaan. Met afwisselend spel, maar ook strafworpen en vrije ballen, konden de toeschouwers genieten van een zinderende strijd, waarbij voor elke centimeter werd gestreden. Na de 15-15 kwam SPES op 2 punten voorsprong, maar binnen no-time was het 17-17 en 18-18. SPES drong echter steeds feller aan en kwam zelfs op 3 punten bij 21-18 en 23-20. In dit hectische slot wist Swift middels 2 strafworpen weer op 1 punt te komen, maar SPES wist de eindstand veilig te stellen via Anouk Janssen met haar 7e doelpunt, 24-22. Alle doelpunten kwamen van Anouk Janssen (7) Yara Koster (5) Desiree nagels (5) Caroline Lamers (4) Femke Wijnhoven (2) en Judith van den Broek. Zaterdag 21 maart om 19.30 uur staat SPES in Eindhoven in de finale tegen Korfrakkers, dat Be Quick versloeg. Bron: Maasduinennieuws.nl