Montagnards blijft winnen

Archiefbericht

Ook aan de inhaalwedstrijd thuis tegen, het altijd lastige, Melderslo heeft Montagnards 3 punten over gehouden. De wedstrijd begon in het voordeel van Melderslo. Zeker het eerste kwartier waren de mannen uit Melderslo scherper in de duels en daadkrachtiger richting het Montagnards doel. Kansen ontstonden hier echter niet uit. Sterker nog de eerste kans was voor Montagnards. Een prachtig afstandschot van Bart v Mil ging via de paal over de achterlijn. Melderslo doelman Gubbels was gewaarschuwd. Montagnards nam het initiatief over in de wedstrijd en in de 18e minuut was er een enorme kans. Maar door te lang treuzelen met afspelen bereikte de bal Nick Joosten toen deze inmiddels in buitenspelpositie stond. Een minuut later was er een vrije trap voor Montagnards. Jens Jennissen brengt de bal in de doelmond van Melderslo. Dick Kleeven staat passief buitenspel en Teun Jacobs duikt op om de bal, via de keeper, in het doel te werken. Op advies van de assistent scheidsrechter wordt het doelpunt toch afgekeurd. In de 24e minuut een prachtige dieptepass van Jens Jennissen op de vrij gekomen Willem Jan Elsenberg. Zijn lobje over doelman Gubbels had een beter lot verdiend, maar ging net naast. De voorsprong voor de Bergenaren hing in de lucht op dat moment en dit gebeurde dan ook in de 30e minuut. Een fantastische directe vrije trap van Bart v Mil zeilde over de muur in de verre hoek 1-0. Melderslo had geluk bij het afstandschot van Bob Kleeven. Van ruim 30 meter poeierde hij de bal, buiten bereik van doelman Gubbels, op de lat. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kon Melderslo weer iets terug doen. Een hoge corner voorbij de 2e paal werd maar net in het zijnet gekopt. Melderslo aanvaller Vullings had de gelijkmaker op de schoen, maar koos ervoor om de bal af te leggen. De opgekomen Peter Spreeuwenberg werkte de bal echter naast het Montagnards doel. In de 45e minuut kwam Montagnards op een comfortabelere voorsprong. Weer uit een vrije trap en weer was het Bart v Mil. Nu ging zijn schot langs de muur in de verre hoek 2-0. Daar waar het voor de rust nog, qua voetbal, een prima helft was, werd het na de rust een helft op strijd en inzet. Toch had Montagnards de wedstrijd vroeg moeten beslissen. Een vrije trap van Jens Jennissen in de 50e minuut belandt bij de inkomende Dick Kleeven. Deze heeft vandaag het geluk niet aan zijn zijde en de bal gaat dan ook net naast. In de 73e minuut bereikt een voorzet van Dick Kleeven de inlopende Willem Jan Elsenberg. Maar ook deze inzet gaat weer naast het Melderslo doel, waarmee Montagnards de tegenstander nog in de wedstrijd houdt. Melderslo topscoorder Bart Verheijen kon zich, deze middag, slechts eenmaal aan de Montagnards verdediging onttrekken. Maar zijn afwerkend schot belandt in de handen van de attente Bas v.d. Wouw. Dick Kleeven had zijn doelpuntje nog kunnen meepikken in de 87e minuut. Maar zijn schot werd door doelman Gubbels uit het doel gebokst. Ook Meldserslo had in de eindfase de kans op de eretreffer. Maar vrij voor het Bergse doel werd hier de bal naast geschoten. Montagnards boekt een verdiende overwinning op grond van de meeste kansen en werd Bart v Mil met twee vrije trappen de matchwinnaar. Bron: Maasduinennieuws.nl