WEER GELIJKSPEL VOOR MILSBEEK

In Milsbeek kan gerust de volgende vraag gesteld worden; Kan Milsbeek nog winnen. Ook in het vierde opeenvolgende duel na de winterstop werd nu in de thuiswedstrijd tegen Achates gelijkgespeeld. Op het koude sportpark aan de Zwarteweg en met een straffe wind dwars over het zeer hobbelige speelveld werd een sportieve maar zeer matige derby gespeeld. Milsbeek nam wel het initiatief en Achates probeerde vanuit een sterke verdediging gevraat te stichten. Gevaar dat er in de eerste helft alleen voor het doel van Achates ontstond. Alhoewel het vaak kansjes waren die louter uit toeval voortkwamen waren de Milsbeek voorwaartsen niet scherp en attent genoeg om uit die kansjes de score te openen. Bas Thijssen en Mendel Janssen kwamen uit die kansjes steeds net iets tekort om doelman de Jager te verschalken. Milsbeek probeerde wel meer de aanval te zoeken maar doordat de spitsen bij balbezit steeds veel te laat reageerde of een actieve loopactie te maken kon Achates enigszins eenvoudig de rust halen met een 0-0 stand. Achates kreeg gedurende de eerste helft slechts een kleine kans bij een doorbraak van Thom Francissen die zijn teruggelegde voorzet door medespelers gemist zag worden. De 2e helft bracht meer actie in de wedstrijd. Milsbeek begon erg fanatiek maar wist de geboden kansen niet te verzilveren. Achates moest zich beperken tot verdedigen en Milsbeek ging iets feller op jacht naar de openingstreffer. In de 60e minuut viel die treffer na een prachtige individuele actie van uitblinker Bas Thijssen die met een aantal schijnbewegingen drie Achates spelers verschalkte en doelman Jager kansloos liet. Even later kwam Siemen Verstraaten een teenlengte tekort om een mooie één twee combinatie doeltreffend af te ronden. Er kwam meer ruimte op het speelveld waardoor het voor de kleumende toeschouwers toch nog enigszins het aankijken waard was. Na een grove verdedigingsfout ontfutselde een speler van Achates de bal en gaf Paul Toonen een niet te missen kans waardoor enigszins verrassend de in de 65e minuut de uiteindelijke eindstand bereikt werd. Ondanks het matige spelpeil gingen beide ploegen voor de winst spelen en met name enkele goede reddingen van doelman de Jager van Achates voorkwam een tweede doelpunt voor Milsbeek. Na een vlijmscherp schot van Taleb Sarkouk wist doelman Hacken van Milsbeek met een uiterste krachtsinspanning de bal uit de bovenhoek weg te tikken. In de slotfase kreeg Milsbeek toch nog de meeste kansen om de winnende treffer de scoren maar ook nu werd er gefaald in de afwerking. Gedurende de gehele wedstrijd was een overwinning voor Milsbeek wel verdiend geweest maar de verdedigende tactiek van Achates met af en toe een gevaarlijke counter bleek uiteindelijk toch ook enigszins rendement op te leveren. A.s. Zondag gaat Milsbeek op bezoek bij SVEB in Broekhuizervorst. Deze ploeg is goed uit de winterstop gekomen en heeft inmiddels weer een beetje zicht op een plek buiten de degradatiezone. Wil Milsbeek de doelstelling van een nacompetitie alsnog bereiken is winst dringend noodzakelijk. Bron: Maasduinennieuws.nl