Ruime overwinning voor Vitesse

Archiefbericht

Vitesse boekte in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter DEV-Arcen een ruime 0-7 overwinning. Na 18 minuten stond het al 0-3 en was de wedstrijd eigenlijk gelopen. Vitesse kwam al in de 6e minuut op voorsprong door een doelpunt van Niek Hendriks. In de 16e minuut rondde Stijn Hendriks een voorzet van Niek Hendriks goed af en Vitesse kwam op 0-2. Twee minuten later stond het al op 0-3 toen Safa Kizir uit een snelle Gennepse counter via de linkerkant scoorde. Na deze snelle voorsprong nam Vitesse gas terug. Kansen kreeg DEV echter niet. Safa Kizir was tegen het einde van de eerste helft nog dicht bij de 0-4, maar scoorde niet. In de tweede helft drukte Vitesse door. In de 58e minuut ging Niek Hendriks goed door in het midden. Zijn pass bereikte de op tijd gestarte Stijn Hendriks die de 0-4 liet aantekenen. In de 62e minuut zorgde Stijn Hendriks ook voor de 0-5. DEV kreeg hierna enkele kansen. Zo werd de bal uit een corner op de lat gekopt en even later werd de bal voor open doel gemist. Vitesse haalde daarna de teugels weer aan en in de 81e minuut bediende Niek Hendriks de net ingevallen Nils Reijnen op maat en dat betekende 0-6. In de blessuretijd werd het ook nog 0-7 toen Rick Broeren zijn eigen doelman passeerde. Dankzij deze overwinning is de voorsprong van Vitesse op Vianen Vooruit weer uitgelopen tot 12 punten. Aanstaande zondag gaat Vitesse op bezoek bij de nummer twee. Op voorhand lijkt dit een moeilijke wedstrijd te worden, maar bij winst kunnen de Gennepenaren een week later in de thuiswedstrijd tegen SVEB op 29 maart de kampioensvlag hijsen. Dan moet er natuurlijk wel minimaal gelijkgespeeld worden. Bron: Gezien.nl