Kansloze nederlaag Stormvogels'28

In de thuiswedstrijd tegen RPC Eindhoven ging Stormvogels kansloos ten onder tegen een zeer goed spelend RPC. De uitslag, 0-5, gaf de verhoudingen in het veld goed weer. Op deze koude zondag trad Stormvogels aan tegen RPC dat de laatste paar wedstrijden had verloren en daardoor ook nog punten moest vergaren om niet in de gevarenzone te komen. Vanaf het begin maakte de gasten, gekleed in de reserveshirts van Stormvogels, duidelijk dat het enkel en alleen naar Siebengewald was gekomen voor de drie punten. Met goed combinatievoetbal, veel plaatswisselingen en met snelle buitenspelers werd Stormvogels keer op keer in de problemen gebracht. Met name aanvaller Sidney Gapko, in de picture bij zowel FC Eindhoven als Helmond Sport, zorgde vaak met slimme loopacties dat een van de opkomende middenvelders vrij kwam. Het logische gevolg hiervan was dat Stormvogels na 17 minuten al op 0-2 achterstond door doelpunten van spits Guy van Meerenboer en linksvoor Koen van Kemenade. Stormvogels kon geen kansen creëren en probeerde het derhalve met, overigens ongevaarlijke, afstandsschoten. Nog binnen het half uur scoorde Emiel van der Steen de 0-3, hij kon een voorzet ongehinderd aannemen en binnenschieten. Na de pauze probeerde Stormvogels nog wat van de wedstrijd te maken. Een goede combinatie tussen Bart Seegers en Harrie Gommans kon net niet door eerstgenoemde doeltreffend worden afgerond. RPC liep meteen hierna verder uit. Sidney Gakpo, die zich weer eens slim vrijliep, kreeg de bal in de diepte aangespeeld en kon alleen op doelman Jeffrey Koch afgaan. Deze had geen schijn van kans. In de 75e minuut een identieke situatie waaruit wederom Sidney Gakpo de 0-5 kon aantekenen. Na precies 90 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan deze sportieve wedstrijd. Volgende week speelt Stormvogels een uitwedstrijd tegen SVC 2000 uit Roermond. Bron: Gezien.nl