Stormvogels thuis onderuit tegen Vitesse 1-4

Stormvogels verliest derby van Vitesse Na een sportieve wedstrijd neemt Vitesse drie punten mee naar het kermisvierende Gennep. Anders dan de uitslag doet vermoeden, 1-4, was het een gelijkopgaande wedstrijd waarin de snelle Vitesse voorwaartsen trefzekerder waren dan de voorhoede van Stormvogels. Stormvogels begon goed aan de wedstrijd. Na een mooie combinatie op links tussen Bram Huberts en Lloyd Kooiman werd Stormvogels spits Thomas Creemers bereikt. Deze kapte zijn tegenstander uit, maar zijn schot was te gemakkelijk om doelman Gerwin Noij te passeren. Verder gebeurde er de eerste 25 minuten vrij weinig. Vitesse hanteerde de lange bal zonder de voorhoede te bereiken en Stormvogels was onmachtig om uit hun combinaties kansen te creëren. Het eerste gevaar van Vitesse zijde ontstond na een terugspeelbal van een Stormvogels verdediger op zijn doelman. Doordat de bal opsprong kon deze moeilijk weggewerkt worden waarna deze uiteindelijk, door de weer van een blessure teruggekeerde Gijs Creemers, weggewerkt kon worden. Niet lang hierna kwam Tom Verbeek gelukkig in balbezit na een van richting veranderde pass. Diens harde schot kon gemakkelijk door Jeffrey Koch worden gestopt. Op slag van rust leek Stormvogels op voorsprong te komen. Een diepe bal van Gijs op broer Thomas werd door de laatste goed aangenomen en meteen ingeschoten. Doelman Noij moest al zijn kwaliteiten tonen om het doel schoon te houden. In de tegenaanval kwam Vitesse op voorsprong, een steekbal op Dadda stuiterde over de voeten van een Stormvogels verdediger, waarna de Vitesse spits de bal laag in de lange hoek tegen het net plaatste. Waar Stormvogels de eerste helft goed begon was het Vitesse die de opening van de tweede helft de betere was. In de 47e minuut bereikte Tom Verbeek met een steekbal de snelle Dadda die de Stormvogels doelman met een bekeken schuiver het nakijken gaf. Stormvogels liet zich niet uit het veld slaan en drukte Vitesse steeds verder terug. In de 54e minuut werd Stormvogels hiervoor beloond. Thomas Creemers zette Lloyd Kooiman op links vrij die op zijn beurt Kevin Peters met een harde lage schuiver voor het doel bereikte. Met een simpel tikje kwam de aansluittreffer op het scorebord. In de 58e minuut kwam Stormvogels bijna op gelijke hoogte. Kevin Peters kwam oog in oog met de Vitesse doelman, maar zijn schot ging net over. Intussen loerde Vitesse op de counter die door toedoen van Kizir en Dadda niet ongevaarlijk waren. In de 77e minuut kapte Kevin Peters zich in een prima schietpositie, zijn schot ging echter wederom over. Stormvogels probeerde in de slotminuten nog de gelijkmaker te forceren. Vitesse profiteerde van de ruimte die ze kregen en scoorde in blessuretijd via invallers Hendriks en Ilic nog tweemaal. Eindstand 1-4. Komende zondag speelt Stormvogels uit tegen Hapse Boys.     Bron: Stormvogels 28