Montagnards vergeet te voetballen

Montagnards is er in de uitwedstrijd tegen Siol niet in geslaagd om de punten mee naar Bergen te nemen. De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Montagnards was iets meer in balbezit maar Siol daarentegen had de beste kansen. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd kwam het gevaar met name van Teun Jacobs. Tot tweemaal toe was het resultaat slechts een corner. De spelhervattingen waren deze middag helemaal niet besteed aan de spelers van Montagnards. Siol aanvaller Amanupunnjo kreeg in de 19e minuut een niet te missen kans. Bij een diepe pass omzeilde hij de buitenspel val, omspeelde de Bergse doelman, maar schoot voorlangs. Daarna was het Nick Joosten die Siol doelman Kempen op de proef stelde. Zijn afstandschot werd bekwaam tot corner getikt. Het spel golfde op en neer en even later was het weer Amanupunnjo die vrij kon oplopen naar het Montagnards doel. Doelman v.d. Wouw verkleinde bekwaam zijn doel en voorkwam daarmee een tegentreffer. In de 30e minuut werkte Willem Jan Elsenberg zich langs enkele Siol verdedigers en zette knap de bal voor het doel. De vrij gekomen Milan Gelden liet met zijn kopbal de keeper van Siol kansloos 0-1. Dit was tevens de ruststand.In de 2e helft schakelde Siol een tandje bij en voorkwam daarmee dat Montagnards grip op de wedstrijd kreeg. Montagnards doelman v.d. Wouw kon in de 48e minuut nog net met het hoofd redding brengen, maar moest even later toch zijn meerdere erkennen in Siol aanvaller Amanupunnjo 1-1. Het voetbalniveau zakte danig in de 2e helft en op strijd en inzet was Siol de betere deze middag. Even leek er nog iets in te zitten voor Montagnards. Een harde scherpe voorzet van Willem Jan Elsenberg werd door een Siol verdediger maar rakelings over zijn eigen doel geschoten. Toen in de 70e minuut de bal via Amanupunnjo in het Bergse doel plofte was eigenlijk de strijd al gestreden 2-1. Ondanks verwoedde pogingen was Montagnards niet staat om de wedstrijd nog te kantelen. Als de mannen van Siol wat zorgvuldiger hadden omgesprongen met de counter had de eindstand zomaar hoger uit kunnen vallen. Ook de kleine 10 minuten aan “blessuretijd” waren niet voldoende om de gelijkmaker te scoren. Na het laatste fluitsignaal zaten de spelers van Montagnards behoorlijk met een kater in de kleedkamer, terwijl er op de zege van Siol niets viel af te dingen.
Bron: » Montagnards vergeet te voetballen - Maasduinen Nieuws