Basketbal weekend Cougars heren1 en Dames 1

Heren 1

Eenvoudige winst Gennep Cougars op Bladel Gennep. De heren 1 boeken een eenvoudige overwinning op Bladel H2, eindstand 80-62 voor de Cougars. Afgelopen weekend speelde Gennep tegen het tweede team van Bladel. Gennep stond op de ranglijst drie plaatsen boven Bladel en zag mogelijkheden. De Cougars begonnen met een felle zone-press, waardoor Bladel moeilijk het spel op kon zetten. Ook hadden ze hierdoor moeite om binnen 8 seconden over de middellijn te komen. Een aantal lange passes werd onderschept en dit zorgde ervoor dat de Cougars in het eerste en tweede kwart uitliepen met 50 tegen 29. Mede door de snelheid van Howard Gordon werd de tegenstander eruit gelopen. Het derde kwart zakte de Gennepse formatie wat in, waardoor dit kwart door Bladel werd gewonnen. Bladel had een speler mee die tweede divisie speelt en hij liet zien dat hij het afstandsschot beheerst. In het vierde kwart werden de koppen weer bij elkaar gestoken en won Gennep het kwart door meer gecontroleerd te spelen. Coach Michael v/d IJssel kijkt terug op een goede eerste helft en ziet al flinke verbetering in het spel. Het was een leuke wedstrijd voor de toeschouwers. Gennep stijgt met deze overwinning naar de vijfde plaats. De volgende wedstrijd wordt pas op 6 december om 13:15 uur gespeeld tegen Dunatos in Gennep.

Dames 1

Cougars Dames 1 groeit tegen ongeslagen koploper Gennep.  Afgelopen zondag speelde dames 1 van Gennep Cougars de thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper Venlo sport Crusaders dames 1, ondanks het verlies met 24-62 groeide Gennep als team. Nadat de Gennepse dames de afgelopen wedstrijd hun eerste winst behaalden, gingen de acht speelsters vol goede moed het veld op. Tijdens het inspelen zagen ze echter al dat Venlo een moeilijke partij zou zijn, Crusaders dames 1 kwam met maar liefst 12 dames naar de wedstrijd. Het eerste kwart startten de Cougars zwak, met als gevolg diverse scores voor de Crusaders en maar één score voor Gennep. De dames waren niet scherp en niet fel genoeg waardoor onnodig veel ballen verloren gingen. Ook in het tweede kwart werd het niet veel beter, dit resulteerde in een ruststand van 7 tegen 35. De tweede helft van de wedstrijd herpakten de Gennepse dames zich en speelden een beter spel. Door goede verdediging van Gennepse kant behaalden de Crusaders in het derde kwart slechts 7 punten, voor Gennep een enorme verbetering ten opzichte van de voorgaande helft! Ondanks dat Crusaders nog steeds de betere partij was, lieten de Cougars eindelijk zien dat ze niet zomaar van het veld te slaan waren. De 16-jarige Djovi Janssen van de U16 wist in de laatste minuten van haar tweede wedstrijd met dames 1 zelfs haar eerste score te maken. Dit leidde tot een eindstand van 24-62 voor Venlo. Ondanks de zware partij kunnen de dames door het harde werk in de tweede helft met een positief gevoel terugkijken op de wedstrijd. Cougars had zich niet ingesteld op winst, maar is blij te zien dat de dames als team groeien. De volgende wedstrijd van dames 1 is op 7 november tegen Yellow Sox in Bakel.