Eendracht wint thuis van Blauw-Wit

Archiefbericht

eendracht mook Eendracht speelde jl. zondag thuis tegen 't in het rood gestoken Blauw Wit. De beide ploegen startten wat afwachtend in het fraaie najaarszonnetje. En daardoor kwam de wedstrijd maar lastig op gang mede door 'n paar blessure behandelingen meteen al in de beginfase. Pas in de 17e minuut was er 't eerste serieuze schot van Eendracht van Wout Lamers. Zijn schot ging overigens ruim over. BlauwWit trekt daarna ‘t initiatief wat naar zich toe zonder overigens gevaarlijk te worden. Na 'n half uur neemt Eendracht toch verrassend 'n voorsprong na slordig balverlies van Blauw Wit. Na goed storen van Joeri van Eldijk scoort Jan Gommers vanaf rand strafschopgebied in de linker beneden hoek. Maar even later is het alweer gelijk als ook de Eendrachtachterhoede in de fout gaat en Blauw Wit kan profiteren van ’n misverstand , 1-1. De wedstrijd wordt feller na 'n aantal stevige overtredingen maar dat komt 't spelniveau niet ten goede. Op slag van rust krijgt Eendracht nog 'n vrije trap te nemen maar vanaf 20 m schiet Mikey Lebbing in de muur.     Bij Eendracht komen na de rust Bob Bakker en Remco Benders inde ploeg voor Joeri van Eldijk en Jan Gommers. En het is meteen raak, in de 46e minuut, vanaf de aftrap scoort Remco Benders 2-1 nadat de keeper in eerste instantie nog 'n schot van Wout Lamers kon pareren. Blauw Wit zet wel even aan maar Eendracht blijft rustig controleren. Met nog 20 minuten op de klok komt Ruben Verwayen in de ploeg voor Wout Lamers. En meteen daarna na goed storend werk van de zojuist ingevallen Verwayen brengt Remco Benders voor Eendracht de stand op 3-1 daarmee besliste hij de wedstrijd. Blauw Wit was daarna niet meer bij machte om nog verandering in de stand te brengen. In de 90e minuut krijgt Remco Benders nog 'n grote kans op ’n hattrick waar hij eerder wel doeltreffend was ging zijn schot nu over en floot de goed leidende scheidsrechter voor ’t laatst.  Eendracht pakt de volle winst en staat daarmee stevig op de derde plaats. Komende zondag spelen de groenwitten uit tegen SCD'33 in Deest.. Bron: singleview - Eendracht