Vitesse thuis onderuit tegen Margriet

GENNEP – Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Margriet uit Oss met 2-4 verloren. De gasten waren vanaf de eerste minuut scherper dan de Gennepenaren, die wel tot het einde bleven strijden voor een beter resultaat. Margriet was vanaf de eerste minuut feller dan Vitesse en stoorde vroegtijdig de Gennepse opbouw. Vitesse kreeg daardoor nauwelijks kans om in de wedstrijd te komen. In de 9e minuut al sloegen de gasten toe. Joey Schuurmans was iedereen te snel af en gaf doelman Gewin Noij van Vitesse het nakijken. Vitesse reageerde geschrokken op dit vroege doelpunt en zocht de aanval. Na 20 minuten had deze aanvalsdrift succes. Safa Kizir zette vanaf links strak voor en Soufiane Dadda schoot onhoudbaar raak: 1-1. In de 34e minuut profiteerde Joey Schuurman van een misverstand in de Gennepse verdediging. Hij kon ongehinderd op het Gennepse doel afgaan en de 1-2 scoren. In de tweede helft ontspon zich een leuk duel, waarin de gasten echter steeds weer net iets sterker waren. In de 49e minuut kreeg Tom Verbeek een goed kans om gelijk te maken, maar hij schoot tegen doelman Maikel van de Lee op. In de 53e minuut tilde Jeffrey van Vlijmen de stand naar 1-3 en in de 74e minuut maakte Ramon Verbiesen er ook nog 1-4 van. Vitesse gaf niet op en bleef de aanval zoeken. Het moest daarbij echter goed oppassen voor counters van Margriet. In de 79e minuut kreeg Vitesse een strafschop toegewezen na hands in het Osse strafschopgebied. Vanaf 11 meter bepaalde Safa Kizir de eindstand op 2-4. Vitesse moest in eigen huis het hoofd buigen voor een effectiever en feller spelend Margriet. Aanstaande zondag moet Vitesse proberen weer punten te pakken in de uitwedstrijd tegen Nooit Gedacht in Geffen en daarmee wat meer afstand nemen van de onderste plaatsen.