Spes wint eerste binnenwedstrijd

In de eerste wedstrijd in de zaal had SPES als tegenstander Rosolo uit Reusel. Liep SPES op het veld nog tegen een nederlaag aan, deze keer pakte het anders uit. Na de invoering van de schotklok vorig seizoen, wordt er vanaf nu ook met 25 minuten zuivere speeltijd gespeeld. Extra mensen achter de jurytafel is een gevolg daarvan.Beide teams starten goed en gingen volop voor de winst, wat de gehele wedstrijd ook zo zou blijven. Het spel van SPES was echter verzorgder dan dat van de Reuselse dames. Vooral de verdediging en de rebound van SPES stond als een huis en nadat de stand na 5 minuten al 2-2 stond, kreeg SPES steeds meer de overhand en wist bij rust al een voorsprong op te bouwen naar 6-3. Regelmatig kon Rosolo niet binnen de tijd van 25 seconden de korf raken, een verdienste van de verdediging van SPES, waardoor SPES de bal weer bemachtigde. Ook na de thee een hielden de Milsbeekse dames hun rust en beheersten het spel goed. Het gat van 3 punten bleef tot de stand 8-5, waarna SPES verder weg liep. Zeer afwisselend werd er gescoord, van afstand, opzij en onder de korf, waar Rosolo toch 3 strafworpen nodig had om nog bij te blijven. Uiteindelijk stond de klok stil bij 16-10, waarbij alle speelsters, inclusief invalster hadden gescoord. Doelpunten kwamen van Yara Koster (4) Jara Wieland (3) Femke Wijnhoven en Nienke Dercks elk 2. Michelle Smulders, Dyan Peters, Jessie Janssen, Marissa van Duynhoven en Brechje Derks wisten elk 1 keer de korf te vinden.Ook SPES 2 verweerde zich goed tegen Rosolo 2, werd men op het veld nog afgeschoten met 18-4, deze keer bleef het verlies beperkt 7-11.Programma a.s. weekend:Korfrakkers 1 – SPES 1 om 14.45 uur in ErpKorfrakkers 2 – SPES 2 om  13.05 uur in ErpSPES 3 – SVO 2 om 14.00 uur in GroesbeekSPES 4 – Quick up 1 om 15.15 uur in Groesbeek
Bron: Spes wint eerste binnenwedstrijd