Klinkende overwinning Stormvogels op Boekel Sport

In een doelpuntrijke wedstrijd behaalde Stormvogels in Boekel een verdiende 5 - 3 overwinning. Met deze vijf doelpunten verdubbelde Stormvogels in één wedstrijd het aantal goals dat Boekel Sport in de voorbije tien wedstrijden tegen kreeg. Beide ploegen moesten in het begin wennen aan de harde wind die schuin over het veld waaide. Met individuele acties en snelle combinaties over de grond wist Stormvogels het snelst met de moeilijke weersomstandigheden om te gaan. Het eerste doelpunt voor Stormvogels viel al na tien minuten. Door goed druk te zetten op de rechtsachter van Boekel Sport zag deze zich genoodzaakt een breedtebal te geven. Stormvogels spits Thomas Creemers wist deze situatie het best in te schatten, met een kopbal was hij de uitkomende doelman Merks net voor. In de 25e minuut verdubbelde Kevin Peters de voorsprong van Stormvogels. Thijs Kerkhoff verdedigde goed en kon zijn balonderschepping meteen een vervolg geven met een strakke pass op de in de ruimte lopende Kevin. Op diens snelheid had de verdediging van Boekel Sport geen antwoord, zodat de rechtsvoor alleen op de keeper kon afgaan en beheerst scoorde. Toen minuten later had het duel al beslist kunnen zijn. Thomas Creemers werd door Bart Seegers vrij voor de keeper gezet, maar laatstgenoemde was attent en kon het schot tot corner verwerken. Dit was mogelijk voor Boekel het teken om voor de theepauze nog wat terug te doen. Vijf minuten voor rust had de aansluittreffer al kunnen vallen nadat een vrijstaande aanvaller van Boekel Sport uit een corner voorlangs naast kopte. Twee minuten later was het wel raak, Jelle Bouwmans raakte de bal vol na een stuit en joeg deze voorbij de kansloze doelman Jeffrey Koch in het doel. Na de rust verscheen Boekel Sport met een extra aanvaller in de ploeg om meer druk naar voren te zetten. Hierdoor ontstonden aan de andere kant kansen voor de op de counter spelende ploeg van trainer Jord Roos. Uit de eerste de beste counter was het al bijna raak, Kevin Peters trof de paal. Niet lang hierna kon hij toch zijn tweede van deze middag bejubelen. Lloyd Kooiman werd , na een balonderschepping op het middenveld, de diepte ingestuurd en wist Kevin vrij te spelen voor het Boekelse doel. Met een simpel intikkertje kon hij de 3-1 scoren. Het vierde doelpunt viel niet lang hierna op een vrijwel identieke wijze als de vorige. Nu was het Thomas die na goed werk van Lloyd de bal eenvoudig in het doel kon tikken. Een minuut later had Lloyd zijn goede wedstrijd kunnen bekronen, zijn schot trof de paal. In plaats van 1-5 werd het echter 2-4, een bal die vlak voor het Stormvogels doel door de wind bleef 'hangen' kon niet op tijd worden weggewerkt waardoor Tielemans van dichtbij kon scoren. Boekel zette nog een keer aan, maar alle hoop op een goed resultaat werd in de 82e minuut weggenomen door een doelpunt van Tijn Wabeke. Dit na goed te zijn vrijgespeeld door Thomas Creemers. Vijf minuten voor het eindsignaal kwam Boekel Sport nog wat dichterbij, Jeffrey Koch kon een vrije trap nog keren, maar op de rebound van Polman was hij kansloos. Volgende week speelt Stormvogels een thuiswedstrijd tegen Volkel