Spes verliest van Prinses Irene

In de derde ronde van de zaalcompetitie, ontving Spes vandaag Prinses Irene uit Nistelrode, gecoacht door Marijke de Veer die jaren met Spes verbonden is geweest.
Een duel dat Spes, enigszins gehandicapt omdat 3 speelsters van de selectie er niet bij waren, moest winnen om in de race te blijven voor de bovenste plaatsen. Het werd een enerverende wedstrijd, waarin Spes nimmer haar klasse liet zien. De start was direct voor Pr.Irene, die direct een voorsprong op wist te bouwen tegen een Spes dat nerveus en overgeconcentreerd oogde. Waar Spes moeite had met scoren leek Pr. Irene dat makkelijker af te gaan. In de verdediging liet Spes steken vallen. Daardoor werd er gerust met de stand 5-10 op de borden.Na rust kwam Spes wat beter in de wedstrijd en wisten in de eerste 10 minuten terug te komen tot 3 doelpunten achterstand. In deze periode werd er over en weer gescoord. Halverwege de 2e helft wist Pr.Irene de score op te voeren tot 11-16. Spes bleef veel moeite houden met scoren, mede door 2 strafworpen te missen. Uiteindelijk ging de wedstrijd verloren met 14-19. Voor Spes scoorden Jessie Janssen, Yara Koster en Brechje Derks 3, Femke Wijnhoven 2 en Michelle Smulders, Nienke Dercks en Marissa van Duijnhoven allen 1x.
Spes 2 – DSV 2
In een spannende wedstrijd waarin Spes constant achter de feiten aan liep en waar de DSV 2 speelsters uit zag vallen met een enkelblessure, wist Spes in allerlaatste minuut de winst binnen te halen nadat in die minuut daarvoor, voor de eerste maal op gelijke hoogte was gekomen. 13 – 12 was de winst die 2 broodnodige punten opleveren.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Swift op het programma.
Bron: Spes verliest van Prinses Irene