Achates verliest thuis van Juliana Mill

Nadat de afgelopen twee wedstrijden van Achates waren afgelast heeft Achates op 13 december met 1-2 verloren van Juliana Mill. De eerste helft was Achates op het lastig bespeelbare veld op de Niersvallei de betere, de tweede helft daalde het niveau dusdanig waardoor het team van Michel van de Venn zelfs het punt niet in Ottersum wist te behouden.
Voorafgaand enkele wijzigingen in de basisopstelling: Hein de Jager neemt na zijn blessure en enkele wedstrijden op de bank weer plaats onder de lat, ditzelfde geldt voor Thijn Fransman in de voorhoede. Mohsine Sayeb komt vandaag wegens een op het eerste oog lichte enkelblessure niet in actie. Damien Matulessy en Thijs Custers wisselen van positie als linker centrale verdediger en linksback. In de openingsfase start Achates goed, op de flanken krijgen Paul Toonen en Thijn Fransman veel ruimte, ze worden vaak in de diepte aangespeeld en maken hier goed gebruik van. Dit levert onder andere een vrije trap op de rand 16 op, de voorzet van Pieter Tunessen kan echter eenvoudig door de keeper gepakt worden. Na vijf minuten in de wedstrijd beginnen zowel spelers als publiek van Juliana bij de scheidsrechter te vragen om een penalty, dit is deze wedstrijd vaker voorgekomen en mede daardoor heeft de scheidsrechter wellicht meer gele kaarten gegeven dan daadwerkelijk nodig was. Nadat Giel Loeffen eerst Paul Toonen diep stuurt is Achates dichtbij een doelpunt, het schot dat volgt is echter veel te slap. In de vijftiende minuut volgt er een goede een twee tussen Siem Loeffen en Paul Toonen en laatstgenoemde weet Coen de Jager te bereiken. Hij draait goed weg en schiet met links onderkant lat de 1-0 mooi binnen. Giel Loeffen en Armia Yusefi krijgen in het restant van de eerste helft nog geel wegens overtredingen op het middenveld. Het grootste gevaar voor Juliana komt van Melvin de Klein, hij kapt goed weg maar schiet vervolgens met links hoog over. De tweede helft begint wisselvallig. Beide teams krijgen mogelijkheden totdat in de 56e minuut Pim Volkert de bal onder zijn voet door laat rollen en inlevert bij de Juliana voorwaartsen. Rens van Lanen zorgt met een lage schuiver voor de 1-1. Vervolgens neemt Juliana de wedstrijd meer in handen en is er een afstandsschot dat verdwijnt achter keeper De Jager, omdat er echter een andere aanvaller in buitenspelpositie over de bal heen springt wordt de goal terecht afgekeurd. Bij een overtreding op rand zestien van Pieter Tunessen protesteert Pim Volkert volgens de scheidsrechter teveel en hij wordt bestraft met een gele kaart. Later krijgt ook Pieter zelf geel voor een overtreding op het middenveld. Achates weet in de tweede helft niet veel meer te creëren. Een schot van Paul Toonen wordt geblokkeerd terwijl andere Achates aanvallers mogelijk in kansrijkere posities stonden, een afstandsschot met links van Coen de Jager kan makkelijk door de keeper gepakt worden. Bij een scrimmage voor de goal van Juliana kan een bal nog net voor de lijn weggeschoten worden. In de 83e minuut is er een snelle aanval van Juliana, de Achates verdediging grijpt niet in en daardoor kan Melvin de Klein eenvoudig binnen tikken. Een paar minuten later pakt Pim Volkert nog een gele kaart, dit betekent voor hem dus rood en voor Achates dat het zijn captain zal moeten missen wegens een schorsing. Aanstaande zondag staat de inhaalwedstrijd thuis tegen Merselo op het programma, een goede wedstrijd tegen de rode lantaarndrager zal het zelfvertrouwen van de Achates-mannen goed moeten doen voor de tweede seizoenshelft. Karakteristieken: Opstelling Achates: Hein de Jager, Armia Yusefi, Pim Volkert, Thijs Custers, Damien Matulessy, Giel Loeffen (82. JP ten Haaf), Pieter Tunnesen, Siem Loeffen (66. Jop Olieslagers), Paul Toonen, Coen de Jager en Thijn Fransman. Doelpunten: 15. 1-0 Coen de Jager 56. 1-1 Rens van Lanen 83. 1-2 Melvin de Klein Gele kaarten Achates: Giel Loeffen, Armia Yusefi, Pieter Tunessen Rode kaart Achates: Pim Volkert (2 keer geel)
14 december 2015 - Regio - Achates - Juliana Mill - Thuis in het Nieuws. De nieuwssite voor de gemeenten Maasdonk, Bernheze, Oss, Den Bosch, Uden en Lith. De regionale nieuwswebsite van Noord oost Brabant.
Bron: 14 december 2015 - Regio - Achates - Juliana Mill | Thuisinhetnieuws.nl