Niersjaarsduik staat voor de deur

Archiefbericht

Niersjaarsduik Gennep Op 1 januari vindt om 14.00 uur de inmiddels traditionele Niersjaarsduik plaats. De Niersjaarsduik is een geweldige manier om het nieuwe jaar te beginnen en is ook een uitgelezen gelegenheid voor een informele nieuwjaarsreceptie....
nierjsaarsduik gennep 2015 Ook voor de editie van 2016 worden de prinsen van de carnavalsverenigingen uit de gemeente Gennep uitgedaagd om de sprong te wagen.
De Niersjaarsduik heeft al een aantal jaren het predicaat ‘Serieuze Duik ‘gekregen van een bekende soepmaker. Dat betekent dat er voor alle dappere helden gratis een kop soep, een oranje muts en een herinneringsvaantje klaarliggen.
Inschrijven kan via internet op www.niersjaarsduik.nl of ter plaatse. Tijdens de Niersjaarsduik zal ook worden begonnen met het prinsraden. Men kan dan voorspellen wie de nieuwe prins van ’t Bombakkers wordt.
Het duiken in de Niers is niet helemaal zonder gevaar, maar met een goede voorbereiding is het goed te doen. Zorg ervoor in goede gezondheid te zijn: als er medische klachten zijn is het verstandig om niet mee te doen. Verder wordt aangeraden om schoenen of slippers te dragen en niet te lang alleen maar in zwemkleding te blijven staan. En na afloop geldt snel weer aankleden. Voor de veiligheid wordt gezorgd door duikers van de duikclub Atlantis en EHBO-vereniging Ottersum.
Bron: Frans Thonen

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT