Flamingo’s winterkampioen, winst DeVoKo

In de Topdivisie bij de dames heeft Flamingo’s na de winst op Dynamo Apeldoorn als koploper 2015 afgesloten. Voor de 3-0 zege moesten de Roze Vogols alles uit de kast halen, getuige ook de setstanden 28-26, 25-20 en 25-23. Het scoreverloop in de eerste set vergde veel van de Flamingo fans. De 10-7 werd 11-15 en de 20-23 kon via 25-26 in 28-26 winst worden omgezet.  In de tweede set ging het wat makkelijker en was de marge met 25-20 ook een stuk ruimer. In de derde doorgang kwam Dynamo na 3-7 op 13-15. De 22-23 kon Flamingo’s in een spannende finale nog in 25-23 winst veranderen. “We hebben deze wedstrijd op wilskracht gewonnen.” Zei trainer coach Jacek Ziemba er na de tijd van. In Denekamp won Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo de derby tegen Krekkers. De ploeg van Henk Goor won voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd via de setstanden 25-23, 25-19 en 25-20. Door de hoge foutenlast van DeVoKo in de eerste periode van de eerste set konden de gasten een 7-14 voorsprong nemen, serve series van Lauri Heemstra en Laura Behrens zorgden voor een 18-18 gelijke stand. Amke Blokhuis serveerde DeVoKo naar 23-19, Daphne Giesselink scoorde de 25-23. Opnieuw was het Lauri Heemstra, die in de tweede set met veel druk in haar opslagen het verschil maakte. De 16-18 serveerde ze naar 22-18 waarna DeVoKo de winst met 25-19 kon binnenhalen. In de derde set kwam Krekkers van 19-9 achter nog terug tot 21-16 en 23-19, maar het lukte niet meer om het de thuisploeg nog echt moeilijk te maken. De score met links door Daphne Giesselink zorgde voor de bevrijdende 25-20 en 3-0. Alterno dames 2 wist in een spannende partij tegen Nijhuis Technology Sudosa – Desto met 3-2 aan de goede kant van de score te blijven. De gasten uit Assen pakten de eerste twee sets (23-25 en 16-25) maar konden daarna de wedstrijd niet afmaken. Alterno 2 ging wisselen en met de nieuwe bezetting knokten ze zich naar 25-20. De omslag lag bij 12-12 in de vierde set. Alterno liep langzaam maar zeker naar een verschil van zes punten op het eind van de set. In de tiebreak kon Sudosa een 8-3 achterstand nog tot 8-7 inhalen, daarna vocht Alterno zich naar 15-9 en 3-2.   facebook

Laatste punt Flamingo's DS1-SV Dynamo DS1: eindstand 3-0 Posted by Flamingo's Dames 1 on zaterdag 19 december 2015
In Utrecht boekte Pharmafilter US een ‘onverwacht’ snelle 0-3 zege. Via de setstanden 13-25, 18-25 en 20-25 deed de ploeg uit Amsterdam goede zaken voor de stand op de ranglijst. In Borne rekende Ecare Apollo 8 in vier sets af met Sliedrecht Sport 2. De thuisploeg kon de negende zege op rij laten noteren via een 3-1 zege. Alleen de tweede set moesten ze aan de gasten laten (17-25), de overige waren met 25-17, 25-20 en 25-17 voor de ploeg van Bart Oosting. Seesing Personeel | Orion kan ook met een goed gevoel het volleybaljaar 2015 afsluiten. Zij behaalden een 3-1 thuisoverwinning op PDK Huizen. Daar was het vooral in de eerste twee sets een nipt gebeuren (24-26, 25-23). In de volgende sets pakte Orion met 25-18 en 25-20 door, hetgeen hen de volle buit opleverde. De eindstand 2015 is: Flamingo’s 10-28, Apollo 9-24, Orion 10-20, Dynamo 10-17, Alterno II 10-15, PDK 10-14, Sliedrecht 10-14, Utrecht 9-12, US 10-11, Sudosa 10-10, DeVoKo 10-8 en Krekkers 10-4. gh @ Vizier op Volleybal. Foto Flamingo’s via Jos Groniger.