Mook en Middelaar mag tot 2025 nog 239 woningen bouwen

Archiefbericht

De gemeente Mook en Middelaar mag tussen nu en 2025 nog 239 woningen laten bouwen binnen de eigen gemeentegrenzen. Die afspraak is gemaakt door bestuurders binnen de subregio Nijmegen en omstreken. "Voor onze gemeente is een behoefte aan woningen voor zo'n 150 huishoudens. Met het aantal van 239 woningen kunnen wij de vraag afdoende opvangen", aldus wethouder Geertjan Wienhoven (DGP).
De gemeente Mook en Middelaar werkt qua woningbouwprogramma zowel samen met de regio Nijmegen als met de provincie Limburg. Onlangs werden regionale afspraken gemaakt voor Noord-Limburg. "Maar die bijten niet met de afspraken die wij gemaakt hebben met Nijmegen", verzekert Wienhoven. "Bij de Limburgse benadering wordt gekeken naar welke projecten in de toekomst geschrapt kunnen worden, omdat het totaal aantal projecten de regionale behoefte overstijgt.
"Uit het rapport van ABF Research blijkt dat Mook en Middelaar in 2025 zo'n 3610 huishoudens #van éénpersoonshuishoudens tot gezinnen, red.# zal tellen, een groei van 150. Progneff gaat uit van een huishoudensgroei van 130 tot 2030. "In 2020 komt er een bijstelling", besluit Wienhoven.
Bron: Kliknieuws De Maas Driehoek - Mook en Middelaar mag tot 2025 nog 239 woningen bouwen

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT