Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

De foto

Algemeen Column

Maandenlang waren we aan huis gekluisterd. Die onverwachte isolatie stemde tot nadenken. Ik was vast niet de enige die op zoek ging naar onafgemaakte klusjes.Toen er een aantal regenachtige dagen volgde, werd mijn blik nog meer naar binnengericht. Bij het uitspitten van rommelige kasten was daar de doos met oude foto’s.


Vergeet de mediagenieke modellen en gefotoshopte reportages van stijlvolle woningen in glamour tijdschriften. Denk even niet aan de metamorfose die Eigen Huis & Tuin en De Bouwbroers beloven. Laat deze kleine foto met kartelrandjes in grijstinten op je inwerken.

Midden jaren ’60. Wat je ziet is een huiskamer van hooguit vier bij vier meter met een radiomeubel voor de voetbaluitslagen en het hoorspel. Een salontafel met een kleedje erop. Een dressoir voor de kop- en schotels en zondagse borrelglaasjes. In een fauteuil zit vader een boek te lezen. Een bebrilde zoon (zwaar, donker montuur) heeft een stripboek op schoot. Straks eten ze aan de keukentafel aardappelen met jus; op zondag draadjesvlees en sperziebonen.

Verstilde tevredenheid.
Grijs geluk.
Geen corona.


Cora Leek

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT