Cora Leek
Cora Leek Foto:Cora Leek

Ogenblik

Algemeen Column

Gespreksgroepen waren in de jaren zestig en zeventig een teken van de tijd. Katholieke jongeren mochten meepraten over de invulling van de zogenaamde beat missen of liepen mee in een voettocht van de vredesbeweging Pax Christi in Den Bosch. Overigens heb ik daar mijn eerste Bossche Bol geproefd, maar dit terzijde.


Dromerige tiener die ik was, vond ik het wel spannend dat een groepsleider me intens aankeek en zei dat mijn ogen hem aan de zee deden denken. Dat was dan wel troebel water, mijnheer.

Toen ik deze week op eigen initiatief en wat onwennig voor het eerst met een mondkapje in een winkel liep, herkende een kennis me aan mijn ‘guitige ogen’.

Die ogen van mij kregen vandaag weer alle aandacht, toen een verkoopster zei dat de kleur van de jurk zo goed bij mijn ogen paste. Ach ja, rood, groen, paars, roept u maar, alle kleuren kan ik dragen. Ze bedoelde het vriendelijk, dus het is haar vergeven.

Troebel water of niet, brildragend of niet, hangende oogleden en bijna toe aan een staaroperatie of niet, ze doen het nog. Mijn ogen, ik ben er dankbaar voor.

En voor wie het weten wil: ze zijn bruin.

Cora Leek

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT