Coronaproof tablet les in het OCB
Coronaproof tablet les in het OCB Foto: Chris Smits

Computerclub geeft ook tablet les

Video VIDEO

Nieuw Bergen | Van de in totaal 70 tablets van de Stichting Welzijnsbevordering Bergen (SWB) werden er op woensdag 12 augustus de eerste tien uitgedeeld en was er ook behoefte aan een duidelijke uitleg over de mogelijkheden. Deze klus werd toebedeeld aan de de vrijwilligers van de computerclub van KBO Bergen die bij het Ontmoetingscentrum Bergen (OCB) instructies gaven over hoe met deze tablets te werken. 

Door de coronamaatregelen kan de computerclub helaas geen gebruik maken van hun eigen vaste locatie in de bibliotheek bij Den Asseldonk. De alternatieve lessen worden daarom in het OCB gegeven, ook omdat de computerclub daar de beschikking heeft over zogenaamde ‘kuch-schermen’ die speciaal voor dit doel zijn gemaakt door de SWB. Door deze beschermende maatregel kunnen de ouderen veilig geïnstrueerd worden over de mogelijkheden van hun nieuwe tablet en op weg worden geholpen in het digitale tijdperk. 

‘Tablet’-projectleider Pierre Rutten slaagde erin om het startkapitaal bij elkaar te krijgen mede door de inbreng van de gemeente Bergen, de parochie H. Petrus, de Stichting Zevenwouden en de Vincentius vereniging Bergen. De motivering om dit project op te starten was dat er een dringende behoefte was aan het ontwikkelen van vaardigheden in alledaags mediagebruik van ouderen. Deze leeftijdsgroep is grotendeels niet opgegroeid en dus niet vertrouwd met digitale apparaten maar moet wel mee kunnen doen in de digitale samenleving. Dit heeft als gevolg dat het deel van de bevolking dat het meest van internetgebruik kan profiteren, er het minst profijt van heeft.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT